Skip to main content

JO8-1 als vlaggendragers bij Excelsior - Cambuur

Gepubliceerd: dinsdag 28 maart 2023 | 15:36

Het is al enige tijd geleden maar daarom niet minder leuk om te vermelden. Op zondag 19 maart 2023 speelde Excelsior thuis in het Van Donge & De Roo stadion een wedstrijd tegen SC Cambuur uit Friesland. Voor Excelsior zou een overwinning goed van pas komen na vijf opeenvolgende nederlagen in de Eredivisie. Aan het begin van de wedstrijd stonden de toppers van onze JO8-1 selectie op het veld voor de catacomben van he stadion. Ze stonden met de Excelsior vlaggen te wapperen toen de muziek aan ging. De spelers van beide ploegen betraden het veld en liepen tussen de JO8-1 spelers door. Tijdens dit oplopen werd er vuurwerk afgestoken met gigantische knallen. Onze jongens van JO8-1 bleven onverschrokken staan inclusief de trainers/begeleiders. Na de opkomst hebben de spelers van CVV Zwervers zich meteen in hun warme kleding gehesen en zijn lekker de wedstrijd gaan kijken met een versnapering geregeld door de trainers/begeleiders.

De wedstrijd kwam al snel op gang. In de 6de minuut kwam Excelsior al op voorsprong door Goudmijn. Vier minuten later in de 10de minuut liep Excelsior nog verder uit. Het tweede doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Bergsma. Excelsior ging niet achterover hangen en bleef druk zetten. SC Cambuur was nagenoeg kansloos de eerste helft en Excelsior beloonde zichzelf met het derde doelpunt van de wedstrijd in de 20ste minuut door Horemans. Om de wedstrijd pas echt over de grens te trekken maakte Lamprou voor rust nog even in de 33ste minuut het vierde doelpunt voor Excelsior. In de tweede helft werd Cambuur sterker en bleef druk zette. Het beloonde zichzelf in de 55ste minuut met het eerste en enige doelpunt door Bangura. De eindstand werd 4-1 voor Excelsior. Al met al een geslaagde avond. Hieronder een aantal foto’s om een infruk te krijgen van hoe gezellig het was.