Skip to main content

Veld 3 (en 4): Slecht nieuws en goed nieuws!

Gepubliceerd: zaterdag 11 november 2023 | 9:51

Gisteren werd veld 3 al rond het middaguur afgekeurd. Door de regenval in de afgelopen dagen was het veld onbespeelbaar. Veld 4 leek nog goed waardoor er geen enkele wedstrijd afgelast zou hoeven te worden. Tot de enorme plensbui van gisterenmiddag eraan kwam. De consul kon niks anders doen dan ook veld 4 afkeuren. Doordat het wedstrijdsecretariaat is gaan schuiven met velden en wedstrijden hoefden we maar vijf wedstrijden af te gelasten.

Voor de derde week op rij moesten er dus wedstrijden worden afgelast. Teleurstellingen bij spelers, tegenstanders en vrijwilligers. Slecht nieuws dus.

Het goede nieuws is dat in de begroting van de gemeente Capelle een bedrag is opgenomen voor het omzetten van ons veld 3 van natuurgras naar kunstgras. De afgelopen jaren hebben we in een goede dialoog met Sportief Capelle en de gemeente nut en noodzaak van deze omzetting duidelijk proberen te maken. Omdat ook het intensiveren van het onderhoud van de natuurgrasmat de afgelopen jaren niet de gewenste effecten opleverde is de enige oplossing kunstgras op veld 3.
Een dure maar toekomstvaste oplossing die ons op trainings- en wedstrijddagen heel veel spelplezier gaat opleveren.

Aanstaande maandag en dinsdag wordt de begroting in de gemeenteraad besproken. Als deze investering wordt goedgekeurd dan is het plan om vóór de U13 CUP (19 en 20 mei 2024) veld 3 al voorzien te hebben van een kunstgrasmat. 

Dat zou betekenen dat we in het seizoen 2024-2025 niet meer worden geconfronteerd met te weinig trainingsruimte, recreatieve senioren wat eerder kunnen gaan trainen, het aantal wedstrijden dat wordt afgelast beperkt zullen zijn en we de vijftig jeugdleden die op de wachtlijst staan een plekje kunnen geven binnen de club. Dit zou geweldig zijn. Komende week weten we meer. Nog even geduld dus.

Namens het bestuur,

Ger Jacobs

Foto's: plassen water bij veld 3