Skip to main content

Teleurstellende resultaten Zwervers-1 en 2

Gepubliceerd: zondag 12 november 2023 | 10:17

We hadden gehoopt op een zes punten weekend maar het werden er maar twee.

Na het verlies van vorige week tegen Spartaan´20, moesten er punten worden gepakt door Zwervers-1 tegen ZVV Pelikaan, Zwervers begon goed aan de wedstrijd en wist als snel via Everlon Zimmerman de 1-0 te scoren. Uit de eerste kans voor Pelikaan was het echter Jesper Nossent die de 1-1 wist te scoren.

Zwervers bleef het voortouw nemen in het scoreverloop, eerst was het, het debuutdoelpunt van de goedspelende spits Max Hoornweg (2-1) en daarna wist Helber Vasconcelos Furtado de 3-1 te scoren zo'n 10 minuten voor het rustsignaal. Geen vuiltje aan de lucht zou je dan denken, maar niets is minder waar. Nog voor rust wist Pelikaan de score weer gelijk te trekken door het tweede doelpunt van Jesper Nossent en na een snel genomen vrije trap wist ook Ruben de Raad te scoren voor Pelikaan. Ruststand 3-3.

In de tweede helft wisten beide ploegen niet te scoren en werd dus de eindstand 3-3. Bij Zwervers werd wel nog een doelpunt vanwege (vermeend) buitenspel afgekeurd en volgens kenners had Zwervers nog een penalty moeten krijgen. De scheidsrechter besliste echter dat de overtreding buiten het strafschopgebied was. Bekijk de fragmenten en oordeel zelf.

Volgende week speelt Zwervers-1 uit tegen Rijsoord.

Opstelling Zwervers: Devin van Opstal; Raoul Pinas, Mike Groeneveld, Roelof Breukhoven, Desley Swinkels; Levron Raphael, Foaud Musaui, Joshua Dos Santos Monteiro Vieira; Everlon Zimmerman, Max Hoornweg, Melivai Krolis.

Invallers: Helber Vasconselos Furtado, Sergiano Liong a Kong , Giovanni Santos Boaventura, Mohamed Belali en Luc Inesia

Man of the Match: Roelof Breukhoven

Zwervers-2 speelde een kleurloze 0-0 tegen RVV Blijdorp. Net als vorige week werd er in een veel te laag tempo gespeeld en toonde het team te weinig creativiteit. Zwervers kreeg een paar kansen maar het killersinstinct ontbrak. Door de 0-0 heeft Zwervers praktisch gezien met nog één wedstrijd te gaan, met drie punten voorsprong en een veel beter doelsaldo de eerste periodetitel te pakken. Theoretisch gezien zou CKC nog langszij kunnen komen. Volgende week moeten de mannen de periodetitel definitief maken. Zwervers speelt dan een uitwedstrijd tegen FC IJsselmonde-2.