Skip to main content

CVV Zwervers blijft in de 1e klasse!

Gepubliceerd: dinsdag 07 juni 2022 | 12:00

Zondag heeft CVV Zwervers zijn laatste kans met beide handen gegrepen. Zwervers moest winnen van RKSV Sarto uit Tilburg om zeker te zijn van handhaving in de eerste klasse. Verliezen of gelijkspel zou nacompetitie betekenen. Onder leiding van de nieuwe trainer Rody van Hemert en zijn assistenten Angelo Limon en Floris Galenkamp speelde Zwervers een uitstekende en frisse wedstrijd en kwam verdient op voorsprong door een kopbal van Roelof Breukhoven. Nog voor rust maakte Sarto de gelijkmaker. Zwervers ging in de tweede helft onverstoord verder en wist door doelpunten van Sharlton Sambo en O’Neal Maatsen de 1-3 op het scorebord te zetten. Keeper Oussama Ihzi had gedurende de wedstrijd een paar geweldige reddingen. Het was een uiterst spannende wedstrijd met ditmaal een uiterst prettig resultaat voor Zwervers.

Dit was ook de laatste wedstrijd van het vlaggenschip van CVV Zwervers op zondag. Door deze uitslag blijft Zwervers in de 1e klasse en zal het komend seizoen horizontaal instromen in de 1e klasse zaterdag. Door het kampioenschap van DCV en het feit dat zowel vv Spirit als SV Donk de nacompetitie ingaan voor plek in de eerste klasse lonken er volgend seizoen een paar interessante derby’s. En dat was een belangrijke reden om na 92 jaar over te stappen naar de zaterdag.

Na de busreis uit Tilburg werd er nog een vrolijk afzakkertje genomen op de club waar net de U13 CUP 2022 succesvol was afgesloten.

Heren-2 heeft de competitie goed afgesloten door de uitwedstrijd van SEP te winnen met 0-2. De score had veel hoger uit kunnen vallen maar het bleef uiteindelijk 0-2. Doelpuntemakers waren Kai Tjaberings en Ioldi Soares. Heren-2 zal nu in de nacompetitie gaan spelen voor een plek in de reserve hoofdklasse. Zodra het programma bekend is zullen we hier meer over berichten.