Skip to main content

Heren-1 verkoopt huid duur tegen Nieuwenhoorn

Gepubliceerd: woensdag 17 augustus 2022 | 13:26

Na een gelijkspel in het eerste oefenduel tegen Neptunus, stond onder aangenamere omstandigheden de tweede oefenwedstrijd tegen kersverse 4e divisionist Nieuwenhoorn van oud trainer Oscar Biesheuvel op het programma. De wedstrijd is onderdeel van het door Nieuwenhoorn georganiseerde "Zilveren Hoorn toernooi".

Om 20:00 uur trapte de thuisploeg af en nam het initiatief. Onder leiding van aanvoerder Delano a Cohen werd het spel snel verlegd van links naar rechts en Zwervers kreeg weinig grip op de aanvallers van Nieuwenhoorn. Logisch gevolg was een vroege 1-0, Zwervers wilden kort opbouwen van achteruit echter een inschattingsfout leidde de 1-0 in. Na een kwartier gooide Zwervers het schroom van zich af en kwam beter in de wedstrijd. Het speelde zich beter uit onder de druk, kwam zowaar tot aanvallen en kreeg meer grip in het verdedigen.

Ondanks dat het speelbeeld meer in evenwicht kwam was het Nieuwenhoorn dat toch de score verdubbelde. Een korte corner werd omgezet tot een goede voorzet rond de 2e paal waar 2 spelers van Nieuwenhoorn totale vrijheid genoten, de kopbal belandde op de paal maar spits Gomes was er als de kippen bij om de 2-0 binnen te schieten. Kort na het doelpunt kwam Zwervers terug in de wedstrijd. Vanuit een goede combinatie van Okojie en Sambo, kon eerstgenoemde door op de keeper maar werd neergehaald met als gevolg een terecht gegeven strafschop. Sambo nam als spits zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal strak binnen. Ruststand 2-1.

De Zilveren Hoorn Trofee

Kort voor tijd gooide Nieuwenhoorn met een scherpe counter de wedstrijd in het slot. Eindstand 3-1

Na de wedstrijd was van Rody van Hemert trots maar ook kritisch op zijn ploeg. "De eerste helft hebben we ondanks dat Nieuwenhoorn beter was de doelpunten zelf weggegeven, dit moet beter. Na rust waren wij de betere partij, het is dan jammer dat je de kansen die we creëren niet afmaken. Ik heb een ploeg gezien die vocht voor elke meter, veel energie in het spel stak en de neutrale toeschouwers heeft vermaakt, zaterdag mogen we het proberen tegen 's Gravenzande".

Opstelling:
Godijn - Pinas - Groeneveld - Breukhoven - Santos Boaventura - Raphael - Pietersz - Okojie - Chobin - Sambo - Verlaan

na 60min:
Evora - Semedo Moniz - Postema - Ambtman - Kaba - Q.Albertus - Inesia - Grundeler - S.Albertus - Krolis - Tjaberings

Aanstaande donderdag speelt heren-2 tegen HOVDJSCR 1 op het toernooi bij Meeuwenplaat. Aanvang 20:00 uur
Aanstaande zaterdag speelt heren-1 in Nieuwenhoorn tegen 's-Gravenzande, dat gisteren verloor van Brielle (2-1). Aanvang 14:30 uur.