Skip to main content

Wisselend succes herenselectie in de beker

Gepubliceerd: maandag 12 september 2022 | 8:10

Heren-1 heeft misschien wel de minste wedstrijd gespeeld sinds de start van het seizoen. SV Den Hoorn is weliswaar al jaren een "angstgegner" voor Zwervers waar het moeilijk is punten tegen te pakken, toch waren de verwachtingen nu wat hoger gespannen.

Maar die verwachtingen kwamen helaas niet uit. Heren-1 speelde rommelig, had vaak balverlies en maakte het zichzelf vaak te moeilijk. Toch had Zwervers op voorsprong kunnen komen als de scheidsrechter minstens één van de twee overtredingen in het strafschopgebied van SV Den Hoorn had bestraft met een penalty. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

De tweede helft werd SV Den Hoorn sterker en drukte het Zwervers terug. Dit overwicht werd beloond met twee doelpunten, waarvan de laatste een eigen knulligheid was in de Zwervers verdediging.

Opvallend en verbazend was het dat onze trainer Rody van Hemert de hele wedstrijd als grensrechter fungeerde. Zou dat de reden zijn voor het mindere spel?

Klik hier voor het artikel op Haaglandenvoetbal.nl

Aanstaande zaterdag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma. Heren-1 speelt dan thuis tegen SVS. Bij winst is Zwervers door naar de volgende ronde. Aanvang 15:00 uur.

Heren-2 deed het heel anders. Al na 24 seconden was het 1-0 in de wedstrijd tegen HWD-2. En na 20 minuten stond het al 4-0. Een monsterscore leek in de maak. Na de 4-0 stagneerde het even tot de rust.

Maar na de rust pakte Zwervers weer de draad op en scoorde er vrolijk op los. Toen nummer 10 werd gemaakt kwam het eerste bier bij de trouwe supporters op tafel.

Het scorebord begon weer opnieuw met tellen zo leek het. De eindstand was 13-0. Joep maakte een dubbele hattrick maar mocht geen enkele bal mee naar huis nemen. Terechte zuinigheid van de trainer!

Een wedstrijd waar niemand wat aan heeft gehad. Zolang de KNVB dit format hanteert voor de bekercompetitie krijg je zulke enorme verschillen. Voor niemand leuk.

Klik hier voor het eerste doelpunt (binnen 24 seconden)

Heren-2 speelt aanstaande dinsdag thuis vriendschappelijk tegen Zwaluwen-2. Aanvang 20:30 uur.