Skip to main content

CVV Zwervers - DCV. Een derby met historie!

Gepubliceerd: maandag 07 november 2022 | 19:33

Op 16 oktober 2011 speelde CVV Zwervers voor het laatst thuis tegen DCV in competitieverband. Beide teams speelden toen nog op zondag in de 2e klasse D. Het werd toen 3-0 voor Zwervers. De return werd op 18 maart 2012 gespeeld en eindigde in een 1-1 gelijkspel.
CVV Zwervers eindigde dat jaar als 8e in de poule. DCV werd dat jaar laatste en stapte vervolgens over naar het zaterdagvoetbal en begon in het seizoen 2012-2013 in de 3e klasse. In het seizoen 2012-2013 werd Zwervers kampioen door XerxesDZB achter zich te laten en promoveerde naar de eerste klasse op zondag.

Aanstaande zaterdag, meer dan 10 jaar later, staan beide teams weer tegenover elkaar in competitieverband. DCV is vorig jaar na een spannende slotfase kampioen geworden in de tweede klasse door Sparta AV achter zich te houden en staat nu knap bovenaan in de zaterdag 1e klasse. Zwervers heeft de overstap van de zondag naar de zaterdag gemaakt met o.a. als doel om verre reizen te mijden en juist dit soort derby's te krijgen. Zwervers staat nu tiende met acht punten uit vijf wedstrijden.

CVV Zwervers - DCV is een prachtig affiche. Een wedstrijd waar je gewoon bij wilt zijn. We hopen dan ook van harte dat onze mannen flink wat steun zullen krijgen van onze supporters.

Na de wedstrijd zal drummer Noud Lucassen de muziek verzorgen door live mee te drummen met bekende hits.