Skip to main content

Negen punten-weekend. Zwervers-1 naar de 6e plaats!

Gepubliceerd: maandag 28 november 2022 | 12:41

Voor het eerst dit seizoen pakten de heren-selectieteams de maximale 9 punten. Heren-1 won met 3-1 van SVOD'22, O23 won met 2-1 van SVS en Heren-2 won zaterdag met 0-1 van DHC. Een geweldig resultaat!

CVV Zwervers-1 speelde een zeer moeizame eerste helft in een te traag tempo, slordig in de passing en vooral niet fel genoeg. Dat het met de rust nog 0-0 stond kwam doordat SVOD'22 verzuimde uit de diverse kansen te scoren.

De Zwervers supporters hoopten dat onze mannen herboren uit de kleedkamer zouden komen maar daar was in de eerste minuten weinig van te merken. Sterker nog, SVOD kwam al na vier minuten, na enkele slordigheden aan Zwervers zijde, op een 0-1 voorsprong. En dat doelpunt was kennelijk nodig om Zwervers wakker te schudden. Vanaf dat moment kwam de felheid in het Zwervers spel hetgeen al na enkele minuten resulteerde in de gelijkmaker. Een strak schot van Giovanni Santos Boaventura bracht Zwervers op gelijke hoogte.
Zwervers nam het heft in handen en liet in alles zien vol voor de overwinning te gaan. Tien minuten voor tijd kon O'Neal Maatsen na een mooie aanval de 2-1 binnen tikken. Net voor tijd kreeg Zwervers een penalty toen de snelle Chereau Chobin werd neergehaald. O'Neal schoot deze onberispelijk binnen. 3-1. Door deze overwinning staat Zwervers op een zeer verdienstelijke zesde plaats.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen BVCB op het programma. BVCB heeft één punt meer dan Zwervers. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

O23 won z'n eerste wedstrijd in de competitie. Na het gelijke spel van vorige week tegen Excelsior werd nu door een goede inzet gewonnen van stadsgenoot SVS. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen XerxesDZB op het programma.

Heren-2 won moeizaam de uitwedstrijd van hekkensluiter DHC. Na een redelijke eerste helft waarin Stefan Verhoeven een vrije trap voorbij de DHC keeper krulde kreeg Zwervers het na de thee best nog moeilijk. DHC kreeg de meeste kansen maar wist niet te scoren. Paar minuten voor tijd had Mike Cooijman nog de 0-2 op z'n schoen maar het bleef uiteindelijk bij de magere 0-1. Maar drie punten zijn drie punten!

Komende week speelt Zwervers-2 de thuiswedstrijd tegen HVV-2 uit Den Haag. Aanvang 11:30 uur.