Skip to main content

Onherkenbaar naar een 4-1 nederlaag tegen RVVH

Gepubliceerd: zondag 29 januari 2023 | 11:30

We hadden ons iets anders voorgesteld van de herstart van het seizoen. Maar de uitwedstrijd tegen RVVH eindigde in een kansloze 4-1 nederlaag. In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op maar Zwervers had te weinig vat op de snelle buitenspelers van RVVH. Een van de messcherpe uitbraken van RVVH bracht de 1-0 op het scorebord. Toch kreeg O'Neal Maatsen nog voor rust een knappe kans om de gelijkmaker op het bord te zetten maar de RVVH keeper redde voortreffelijk.
Zwervers speelde niet best maar bleef door die 1-0 nog in de wedstrijd.

Na rust werd het er niet beter op. Te vaak werd voor de lange bal gekozen terwijl die eigenlijk zelden een Zwervers speler bereikte. In de eerdere wedstrijden van het seizoen liet Zwervers compact voetbal zien met veel balbezit en spelers die bij balverlies direct omschakelden om de bal weer snel in bezit te krijgen. Dit zagen we in de wedstrijd tegen RVVH niet terug. Het was fantasieloos en plichtmatig. Binnen 15 minuten liep RVVH naar 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. In de 80ste minuut maakte O'Neal Maatsen nog de 3-1 maar het geloof in een goede afloop was toen al verdwenen. RVVH maakte uiteindelijk nog de 4-1 en was de wedstrijd helemaal gespeeld.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SHO-1. Een mooie gelegenheid om deze "off-day" recht te zetten.

Heren-2 speelde een oefenwedstrijd uit tegen COAL-1. Lang stond het 2-2- maar uiteindelijk wist COAL de winnende treffer te maken. Al met al een verdienstelijk resultaat.

Zwervers-2 speelt zondag thuis tegen SJC-2 dat met drie punten meer op de 7e plaatst staat. Aanvang 11:30 uur.