Skip to main content

MO13-1 hard onderuit tegen Alexandria, MO15-1 wint IJsselderby!

Gepubliceerd: Sunday 05 February 2023 | 11:10

Zaterdagochtend mochten de meiden van MO13-1 zich vroeg melden bij Alexandria. De meiden begonnen goed tegen het 9-tal in de Oosterflank en hielden de bal goed weg bij het goal. Er waren een paar mooie reddingen van keeper Nynke, aan de andere kant van het veld lukte het alleen nog niet om de ingezette acties af te maken en doelpunten te scoren. Halverwege de eerste helft namen de meiden van Alexandria de leiding en bij rust hadden ze 3-0 weten te scoren.

Na rust leek de peptalk van de trainers en aanvoerder Lucienne maar kort te blijven hangen en al snel volgende er meer goals van de tegenpartij. Na een mooie aanval wist Lucienne toch nog een tegengoal in te tikken, maar dit gaf niet genoeg energie voor meer goals. De speellust leek er een beetje uit en onze meiden van MO13-1. Dikke nederlaag bij het eindsignaal: 10 - 1.

MO15-1 wint IJsselderby!
Na de gewonnen wedstrijd tegen FC IJsselmonde zat het met vertrouwen wel goed bij de meiden van MO15-1. Helaas ook deze wedstrijd niet op volle oorlogsterkte maar gelukkig deed Sude van de MO13-1 mee zodat er meer opties waren in de verdediging.

In de eerste minuten was het even zoeken omdat DCV maar met 2 aanvallers speelde en Zwervers daardoor een ondertal had op het middenveld. Het doorschuiven van Julia naar het middenveld met Lola als leider van de verdediging bracht meer balans en daardoor ging Zwervers beter voetballen. Alhoewel de wedstrijd aardig gelijk op ging kreeg Zwervers beetje bij beetje de overhand. Het spel speelde zich vooral op de helft af van DCV en Phileine, die opnieuw een sterke wedstrijd keepte, kwam nauwelijks in actie. Ondanks het overwicht van Zwervers eindigde de 1e helft zoals hij begon, in 0-0.

In de rust is vooral afgesproken meer inzet te tonen en de afwachtende houding in de kleedkamer achter te laten. Zwervers had in de tweede helft minder overwicht vergeleken met de eerste helft maar aan beide kanten bleven echte kansen uit. Halverwege de tweede helft werd de ban toch gebroken door Loïs, die met een hoog schot de keepster passeerde en de terechte 0-1 op het scorebord zette. Met veel strijd en iets minder voetbal heeft Zwervers als collectief het restant van de wedstrijd uitgespeeld. Ook de riante blessuretijd die de scheidsrechter hanteerde kon DCV niet helpen.

Opnieuw 3 punten voor de MO15-1 die nu als enige ploeg nog foutloos zijn en daardoor bovenaan staat. De volgende wedstrijd is weer een IJsselderby, nu thuis tegen Spirit. Natuurlijk gaan de meiden voor 9 uit 3!