Skip to main content

MO13-1 kampioen! JO14-1 wint KNVB beker!

Gepubliceerd: Monday 05 June 2023 | 12:31

Afgelopen weekend was een mooi Zwervers weekend. MO13-1 werd kampioen en JO14-1 won de finale van de KNVB beker na verlenging en strafschoppen. 

MO13-1 kampioen!
Zaterdag 3 juni speelden de meiden van MO13-1 thuis tegen Poortugaal de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen. Het was een belangrijke wedstrijd want met winst én 5 doelpunten verschil zouden onze meiden bovenaan hun poule eindigen.

Bij aanvang van de eerste helft bleken de teams goed aan elkaar gewaagd. Poortugaal kwam al snel op voorsprong, maar onze meiden van Zwervers bleven positief en vechten voor de bal. Na 30 spannende minuten stond het bij rust 3-2.
De tweede helft startten onze meiden heel sterk en leken ze het doel weer duidelijk voor ogen: overtuigend winnen! Het werd een feest om naar te kijken en in tegenstelling tot in de eerste helft leek Poortugaal nu kansloos. De doelpunten voor Zwervers volgen elkaar snel op en hoewel de tegenpartij het niet op gaf, lukte ze het amper om nog bij ons doel te komen.

Bij het eindsignaal stond het 8-2: een prachtige overwinning en zeer veel blijdschap want dit zorgde voor de eerste plaats in de poule! Bij de start van het seizoen moesten de meiden nog erg aan elkaar wennen en leren samenspelen, maar met iedere training en wedstrijd werd de ploeg hechter en beter. Zaterdag werden trainers Danny en Patty en hun 16 meiden beloond: kampioenen van de MO13 - 3e klasse!

Proficiat!

 

JO14-1 wint KNVB beker!
Zaterdag 3 juni 2023. De dag dat geschiedenis geschreven kon worden. Onze jongens van JO14-1 speelden in Naaldwijk op sportpark ‘De Hoge Bomen’ op het terrein van Westlandia de bekerfinale tegen CWO JO14-1.

Even na 09.00 uur begon de wedstrijd. De mannen van CWO waren groter en fysiek sterker dan de meeste jongens van CVV Zwervers. In de eerste helft scoorde de tegenpartij de 0-1 (op papier speelde CVV Zwervers thuis). Het was een zware eerste helft, maar onze jongens hebben zich geweldig en met de juiste instelling ingezet. In de tweede helft (51ste minuut) kreeg Hayden Kenton van CVV Zwervers een rode kaart. Onze jongens moesten verder met 10 man. Vrij snel na de rode kaart viel de 0-2 voor CWO.

Onze jongen lieten hun koppies niet hangen en bleven strijden en beloonden zichzelf met de 1-2 vanuit de corner (57ste minuut) door Daan Koman. Dit deed onze jongens strijdlustiger maken dan ooit en streden als leeuwen. Uiteindelijk werd de 2-2 verschrikkelijk mooi ingeschoten door Daniël Toader vanuit een vrije trap (65ste minuut). Kort hierna werd er afgefloten, maar er moest een winnaar komen. Het vervolg: slopende PENALTY’S

De penalty’s waren erg spannend.

Penalty 1: CWO 1 – CVV Zwervers 1  (Daan Koman)
Penalty 2: CWO 0 – CVV Zwervers 1  (Tsheme Shimendi)
Penalty 3: CWO 1 – CVV Zwervers 1  (Marcin Kryczowski)
Penalty 4: CWO 1 – CVV Zwervers 1  (Noah Tang)
Penalty 5: CWO 1 – CVV Zwervers 0  (Daniël Toader)
Penalty 6: CWO 1 – CVV Zwervers 1  (Adam Bastiaans)
Penalty 7: CWO 0 -  CVV Zwervers 1  (Jan van Ommen) 

Eindstand 5 voor CWO – CVV Zwervers 6

Deze dag is er geschiedenis geschreven door JO14-1. Ze hebben gestreden en overwonnen. Het zijn de KAMPIOENEN!!!!!!!!!!!!!!!!