Skip to main content

MO17-1 verstevigt koppositie!

Gepubliceerd: Monday 28 November 2022 | 17:09

De meiden van MO17-1 deden zaterdag wat ze moesten doen om hun koppositie te behouden: Winnen van Hardinxveld MO17-1.
Na een stroeve eerste fase speelt MO17-1 de laatste weken sterk en bezette daardoor al voor de wedstrijd de eerste plaats op de ranglijst in fase II. Met aanvallend voetbal zetten de meiden onder 17 hun tegenstander vaak vast op eigen helft. Dit was niet anders tegen Hardinxveld. Al na 4 minuten verzilverde Izabel de tweede grote kans en maakte 1-0 voor Zwervers.

Er volgden nog meer kansen voor Zwervers maar de voetbalwet - wie zelf niet scoort krijgt een doelpunt tegen - werd werkelijkheid. De eerste keer dat Hardinxveld bij het strafschopgebied van Zwervers kwam, zag de scheidsrechter een overtreding. De muur van Zwervers stond niet goed opgesteld en Hardinxveld schoot de vrije trap laag in de hoek binnen.

Na de 1-1 lieten de meiden van Zwervers de hoofden niet hangen en creeërden wederom een aantal grote kansen. Bij weer een hectisch moment voor de goal van Hardinxveld liep een van de Hardinxveld verdedigsters een schotje van Robin in eigen goal. Daarmee was de ruststand 2-1.

Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft maar de wedstrijd bleef spannend omdat de Zwervers meiden meerdere schitterende kansen op 3-1 lieten liggen.  Gelukkig bleef de verdediging alert bij counters van Hardinxveld en viel in minuut 75 de verlossende 3-1.  Na een slalom door de verdediging schoot Izabel met links haar tweede goal achter de keepster van Hardinxveld binnen.
Door deze collectieve teamprestatie en het verlies van concurrent Wieldrecht neemt MO17-1 de koppositie nu nog steviger in handen.