Skip to main content

Zwervers-1 nadert degradatiezone, heren-2 doet zichzelf tekort!

Gepubliceerd: Monday 27 March 2023 | 9:51

De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg!
De Zwerver, Brielle, Terneuzense boys, XerxesDZB en nu ook de wedstrijd tegen Rijsoord. Wedstrijden waar we in de laatste minuten de deksel op de neus krijgen en/of we ongelukkige fouten maken waardoor we tegen een achterstand aan blijven kijken.

De wind maakte normaal voetballen eigenlijk onmogelijk. Zwervers koos ervoor om met de wind in de rug te beginnen en had ook duidelijk overwicht in de eerste helft zonder weliswaar echt gevaarlijk te worden. Uit een hoekschop maakt Chereau Chobin de bevrijdende 1-0. Deze 1-0 russtand voelde als misschien wel iets te weinig omdat voetballen tegen de wind in niet eenvoudig bleek. Toch speelde Zwervers niet goed werd beoordeeld door onze verdediging en waardoor de Rijsoord-spits de bal zo het doel in kon lopen. 1-2. Zuur maar het is niet anders. Alleen een volgende wedstrijd kan het gevoel veranderen.

Aanstaande zaterdag wacht de derby tegen DCV. Een mooi affiche om te laten zien dat we het nog kunnen! Aanvang 14:30 uur.

Heren-2 spelde een puike pot tegen HBC uit Heemstede. Zeker de eerste helft werd degelijk en goed gespeeld met goede aanvallen en prima combinaties.
De wedstrijd werd helaas negatief gedomineerd door de zeer zwak fluitende scheidsrechter. We zullen geen namen noemen maar deze man hoort niet meer op een voetbalveld thuis. Tenminste niet als scheidsrechter. Enige positieve bijkomstigheid was dat hij uiterst zwak floot naar beide kanten. Zwervers werd in de eerste helft een 100% penalty onthouden. Maar dat gebeurde in de tweede helft bij HBC ook. De scheidsrechter durfde de middencirkel niet uit te komen omdat hij bang was dat hij over de lijn zou vallen, hij liet beide gresnsrechters regelmatig links liggen en zag heel veel overtredingen niet. Schandelijk.

De wedstrijd leek op een verdiende 0-0 af te stevenen totdat onze keeper een bal net niet goed kon controleren waardoor een HBC speler de bal zo het doel kon intikken. Vervolgens ging Zwervers nog op zoek naar de gelijkmaker maar zoals zo vaak valt die dan aan de andere kant. 2-0.

Toch kunnen onze mannen met tevredenheid terugkijken op deze pot.

Aanstaande week speelt Zwervers-2 thuis de lastige wedstrijd tegen sv Hoofddorp.