Skip to main content

Zwervers-1 in degradatiezone, Zwervers-2 verliest met opgeheven hoofd!

Gepubliceerd: Monday 03 April 2023 | 9:54

De derby tegen DCV bracht Zwervers-1 niet wat we ervan hoopten: De ommekeer en drie punten. DCV maakt al naar elf minuten de 1-0 na een knap afstandschot van de vrijgelaten Daan Beumer. Zwervers vocht weliswaar voor wat het waard was maar speelde iets te veel tikkie-takkie voetbal zonder echt effectief en gevaarlijk te worden.

Toen DCV in de tweede helft in de 61e minuut de 2-0 maakten leek de wedstrijd gespeeld. Maar na een aantal wissels kreeg Zwervers nieuwe impulsen en energie, had het betere van het spel en kreeg ook meerdere kansen. Toen Chereau Chobin de 2-1 maakte hing een gelijkspel in de lucht. Maar Zwervers wist de 3 tot 4 goede kansen niet af te maken waardoor DCV de winst over de streep trok.

Doordat concurrent SDOV won van SHO daalde Zwervers naar plek 12. En dat is dit jaar een degradatieplek.

Zaterdag 15 april speelt Zwervers thuis tegen Nieuw Lekkerland. Vanwege de renovatie van veld 1 zal dat op veld 2 gebeuren. Extra steun is dan gewenst. Aanvang 15:00 uur.

Zwervers-2 had wat recht te zetten tegen sv Hoofddorp. Uit werd met maar liefst 5-0 verloren. sv Hoofddorp, dat derde op de ranglijst staat, speelde een prima eerste helft, had 70% balbezit en maakt twee doelpunten. 0-2 ruststand. Maar Zwervers kwam herboren uit de kleedkamer en vocht voor wat het waard was.
De wissels pakten goed uit en Zwervers was de bovenliggende partij, joeg de bal goed af en legde veel strijd en energie in de duels. sv Hoofddorp liep de tweede helft achter de feiten aan.

Toen Zwervers via Jelmar Seip de 1-2 maakte hing een gelijkspel in de lucht. Zwervers kreeg nog verschillende kansen maar wist er geen van te verzilveren. Eindstand 1-2. Onze mannen kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op deze mooie pot voetbal.

Tweede Paasdag staat de uitwedstrijd tegen Quick uit Den Haag op het programma. In het KNVB programma staat deze wedstrijd als een thuiswedstrijd. Maar deze wedstrijd is omgedraaid i.v.m. de U13 CUP. De wedstrijd begint om 11:30 uur.

Hieronder paar foto's uit de wedstrijd DCV - Zwervers.