Skip to main content

Zwervers-1 mist de aansluiting, Zwervers-2 wint ruim van DHC

Gepubliceerd: Sunday 23 April 2023 | 9:15

Alleen bij winst op SVOD had CVV Zwervers-1 nog 'n kleine kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Maar dat mocht gisteren helaas niet lukken. Op een dramatisch slecht natuurgrasveld was "normaal" voetballen eigenlijk niet mogelijk (SVOD: Slecht Veld Oostkapelle Domburg). Om maar zo snel mogelijk aan de overkant te zijn hanteerden beide teams dan ook veelvuldig de lange bal.

Zwervers begon de wedstrijd goed en geconcentreerd en kreeg in de eerste 20 minuten twee uitstekende kansen. Beide pogingen kwamen via de binnenkant van de paal weer net terug het veld in. Geen geluk helaas.
Naarmate de wedstrijd vorderde werd SVOD gevaarlijker en prikte voor de rust de 1-0 binnen door een prachtig en onhoudbaar afstandsschot.

De tweede helft probeerde Zwervers SVOD onder druk te zetten maar uit een counter scoorde SVOD koel de 2-0. Na de 3-0 was de wedstrijd gespeeld. Toen Niels Ambtman 20 minuten voor tijd de 3-1 maakte was er nog even geloof in iets moois. Maar echte kansen kreeg Zwervers niet meer. 3-1 eindstand.

Met nog vier wedstrijden te gaan is de achterstand op SVOD 7 punten. Met de wedstrijden tegen BVCB, Spartaan'20, Heerjansdam en RVVH voor de boeg lijkt dit onoverbrugbaar.

Aanstaande week komt BVCB op bezoek. Aanvang: 15:00 uur.

CVV Zwervers-2 begon ruim 15 minuten later aan de wedstrijd tegen DHC. DHC had namelijk het plan om een speler (die wij kennen) te laten spelen die niet op het wedstrijdformulier stond en ook niet speelgerechtigd was. De scheidsrechter heeft dit geconstateerd en opgelost.

Vervolgens was het een eenzijdige maar sportieve wedstrijd waar Zwervers zich revancheerde op de magere 0-1 overwinning in de uitwedstrijd.
Het duurde even voordat het eerste doelpunt viel maar toen was het hek ook wel van de dam. Zwervers liep gestaag uit naar uiteindelijk een 8-0 zegen. Er zaten mooie doelpunten tussen waarbij het afstandsschot in de kruising van Damiano Raalte de schoonheidsprijs verdiende. Doelpuntenmakers waren Kaj Tjaberings (3), Damiano Raalte (2), Stefan Verhoeven, Xander Apistola en Alex Naaktgeboren.

Zwervers-2 speelt zondag de uitwedstrijd tegen HVV uit Den Haag. Aanvang 12:00 uur.