• cvv zwervers 23 2 3
 • cvv zwervers 7
 • cvv zwervers slider6
 • cvv zwervers 23 2 2
 • cvv zwervers slide6
 • cvv zwervers 3
 • cvv zwervers 2
 • cvv zwervers 10
 • cvv zwervers slider8
 • cvv zwervers 4
 • cvv zwervers 18 2
 • cvv zwervers 9
 • cvv zwervers 6
 • cvv zwervers slider5
 • cvv zwervers slider12
 • cvv zwervers slider15
 • cvv zwervers slider7
 • cvv zwervers 201806
 • cvv zwervers slider13
 • cvv zwervers 5
 • cvv zwervers slider11
 • cvv zwervers 23 2 1
 • cvv zwervers 18 1
 • cvv zwervers slider10
 • cvv-zwervers-slide4
 • cvv zwervers 5

Competitie-indeling heren-1 met een zachte G!

De competitie-indeling voor de heren-selectie is bekend. En omdat de KNVB tragisch langzaam is om eindelijk het besluit te nemen het weekendvoetbal te introduceren bevat de 1e klasse op zondag nu al 3 teams uit Brabant. Als ze nog even wachten moeten we naar Limburg. Dan krijgt Rowwen Heze toch nog gelijk: "Het is een kwestie van geduld tot heel Holland Limburgs lult".
We zullen de kosten voor de bus die we bij die wedstrijden moeten huren in ieder geval naar de KNVB sturen.

Heren-1:

1 BMT Den Haag
2 CVV Zwervers
3 DHC Delft
4 DOSKO Berg op Zoom
5 Den Hoorn
6 GLZ Delfshaven Rotterdam
7 Groeneweg Zevenhuizen
8 Moerse Boys Zundert
9 Olympia Gouda
10 Rood-Wit W Sint Willebrord
11 Spartaan 20 Rotterdam
12 VELO Wateringen
13 VOC Rotterdam
14 VUC Den Haag

 

Heren-2

1 CVV Zwervers
2 Concordia 3 Delft
3 ESTO 2 Bodegraven
4 Excelsior 20 2 Schiedam
5 Groeneweg 2 zevenhuizen
6 Haastrecht 2
7 Leonidas 2 Rotterdam
8 Nieuwerkerk 2
9 SEP 2 Delft
10 Slikkerveer 2 Ridderkerk
11 VOC 3 Rotterdam
12 WCR 2 Rhoon
13 Wippolder Delft
14 Zoetermeer 2

Kleedkamers komen er definitief!

Zoals bekend was er al vanuit de gemeente goedkeuring gegeven voor de realisatie van de bouw van vier nieuwe kleedkamers. Bij de uitvoering van de plannen en het maken van het bestek voor de aanbesteding bleek echter dat, mede door de schaarste in de bouw, het vastgestelde budget te laag was om de kleedkamers conform de plannen te realiseren.
Het projectteam dat onder leiding staat van de gemeente en is samengesteld met afgevaardigden van Sportief Capelle en CVV Zwervers, heeft bij de Raad extra krediet aangevraagd. Dit extra krediet is deze week goedgekeurd door de Raad. Dit betekent dat de kleedkamers er definitief gaan komen. Dat is natuurlijk geweldig nieuws.

Er wordt nu een planning gemaakt waarbij de realisatie een feit moet zijn eind mei 2019. Dat is net vóór de 27e editie van het internationale O13 toernooi. Dat zou betekenen dat we dan geen mobiele kleedkamers meer hoeven te huren en we ook vanaf die tijd veel meer ruimte hebben op de zaterdag en op de doordeweekse trainingsdagen. Vanaf het seizoen 2019-2020 kunnen we dus volledig gebruik gaan maken van deze kleedkamers.

Onderstaand ontwerp is goedgekeurd

kleedkamers

You never walk alone!

De vrijwilligersavond van gisteravond was de afsluiting van het seizoen. De kroon op ons werk van het afgelopen jaar. Het was een uiterst plezierige avond waar o.a. stil werd gestaan bij drie club-iconen die veel voor de club hebben betekend, namelijk:

 • Clemens van der Velde: Maar liefst negen jaar speler van de selectie en vooral in heren-1, Clemens heeft alle promoties van heren-1 meegemaakt. Van de 3e klasse naar de 1e klasse. Maar Clemens is meer dan een goede voetballer. Clemens staat misschien wel symbool voor hoe een voetballer kan/moet zijn. Onverzettelijk, geen gekke maniertjes, zeer positieve wedstrijdmentaliteit, teamspeler puur sang en altijd 100% inzet. Heerlijk. Clemens stopt en gaat genieten van zijn gezin! Clemens, we hebben van jou genoten!
 • René van Hout;  Jarenlang scheidsrechter van de club. Van jeugd tot senioren en van dames tot het G-team. René was streng, rechtvaardig en bracht met zijn humor sfeer op het veld. René, bedankt voor het fluiten!
 • Roel Verzijden: in het oude clubgebouw al jaren dominant achter de bar. Toen gestopt maar we hebben hem overgehaald om in het nieuwe clubgebouw weer te beginnen. Gelukkig heeft Roel dat gedaan. Na de beloofde vier jaar is het welletjes geweest. Roel heeft het fantastisch gedaan. Het vertrouwde gezicht en gevoel is weg. Het zal even wennen worden. Roel, enorm bedankt!

Achter de bar stonden Dennis den Haan (met vriendin), Kevin den Boer en Ben de Vries. Mannen dat zouden jullie vaker moeten doen! Het ging fantastisch!

De avond werd traditioneel afgesloten met:

When you walk
Through a storm
Hold your head, up high
And don`t be afraid, of the dark
`Coz at the end of the storm
Is a golden sky
And the sweet silver song
Of the lark
Walk on, through the wind
Walk on, through the rain
Though your dreams be tossed
And blown
Walk on, walk on
With hope, in your heart
And you`ll never walk alone
You`ll never walk alone
Alone
Walk on, walk on
With hope in your hearts
You`ll never walk, alone

Mooie club dit!

 

Feyenoord O17 en O19 oefenen bij ons

Op zaterdag 4 augustus komen twee jeugdteams van Feyenoord bij ons oefenen. Zowel het O19 als het O17 team spelen dan een vriendschappelijke wedstrijd. De details:

Om 11 uur speelt Feyenoord O17 tegen Rochdale AFC O18.

Om 13 uur speelt Feyenoord O19 tegen Birmingham City O18. Leuk is dat Dirk Kuijt de trainer is van Feyenoord O19.

 

Update "Schalke auf Tournee"

Dinsdag 26 juni
In het Schalke auf Tournee-dossier zijn momenteel 3 zaken te melden:

 1. Straetus incasso heeft de eerste claim neergelegd bij Patrick Mayer, de eigenaar van Sporting Events.
 2. In de media staan berichten dat Schalke'04 iets wil terug doen. Maar echt concreet worden ze nog niet. Zie artikel: https://www.ad.nl/binnenland/schalke-04-wij-gaan-iets-terugdoen-voor-teleurgestelde-kinderen~a5ce313a/
 3. Zelf hadden we als club een bezwaar gestuurd naar Schalke'04 in Gelsenkirchen. Schalke stuurde vrij snel een reactie bestemd aan de kinderen en ouders naar ons: klik hier voor emailwisseling

Schalke'04 probeert dus zelf de contactgegevens van de betrokkenen te achterhalen om met ze in contact te komen.

Wordt vervolgd.

 

Zaterdag 23 juni
Inmiddels heeft de club Patrick van Rijn (directeur van https://www.straetus.nl/incassobureau/rotterdam-o-z/) ingeschakeld om er alles aan te doen om iets van het geld dat door onze leden is betaald terug te krijgen. We vinden het voor de kinderen vreselijk en zeker ook voor de ouders die vol vertrouwen geld hebben overgemaakt aan Schalke auf Tournee.
Volgens Patrick is de kans klein dat het gaat lukken maar hij gaat er alles aan doen om iets terug te krijgen.
De kosten die Patrick vanuit zijn bedrijf maakt worden door de club gedragen. En elke euro die we terug krijgen valt toe aan degene die betaald hebben.

Belangrijk is wel dat betrokkenen snel gehoor geven (LIEFST VANDAAG NOG) aan onderstaande oproep. Alle informatie wordt direct doorgestuurd naar Patrick. Snelheid is geboden.

Artikel in het AD
https://www.ad.nl/binnenland/voetballertjes-gedupeerd-clinic-schalke-04-gaat-niet-door-na-faillissement-nederlands-bedrijf~a2d7c766/

In Belgische krant
https://www.hln.be/de-krant/honderden-voetballertjes-kunnen-niet-op-kamp-organisator-failliet-ouders-geld-kwijt~aeae6a55/

Statement Schalk'04
Inmiddels hebben we een officieel statement van Schalke'04 kunnen bemachtigen. Dat staat hieronder. Zij schuiven de schuld volledig naar Sporting Events. Natuurlijk gaan we nog contact leggen met Schalke'04 omdat dit ook hun imago niet ten goede komt. 

Melding Schalke04

 

Donderdag 21 juni:

De organisatie “Schalke auf Tournee” heeft vandaag bekendgemaakt dat ze failliet zijn en dat alles via de curator wordt afgehandeld. Dit is verschrikkelijk nieuws voor alle leden die zich voor dit evenement hebben opgegeven. Vandaag hebben degene die zich hadden opgegeven en betaald een bericht gekregen van de organisatie.

Ook wij krijgen als club niet de toegezegde sponsoring van de organisatie. Maar in ons geval kost het ons niets. 

We betreuren dat dit is gebeurd. Het raakt immers een aantal leden van onze club.

Alhoewel wij als club hier geen verantwoordelijkheid in dragen willen we wel helpen waar we kunnen. Contact met curator en/of zelfs contact met Schalke zelf. Samen zijn we sterker denken we.

Wat we daar voor nodig hebben zijn de namen, adressen en emailadressen van iedereen die zich heeft opgegeven en ook het bedrag dat is betaald.

Stuur dat zsm naar

We gaan ons uiterste best doen.

groet,

namens het bestuur,

Ger Jacobs

 

 

Aanvraag VOG verklaring in volle gang

Zoals wij al eerder hebben vermeld zullen met ingang van het nieuwe seizoen (2018-2019) alle vrijwilligers (inclusief bestuurs- en commissieleden), trainers en coaches die indirect/direct werkzaam zijn met minderjarigen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moeten overleggen.
Inmiddels is voor een deel van onze vrijwilligers de aanvraagprocedure gestart. Vanuit het bestuur verzorgen wij centraal de aanvragen waarna de vrijwilliger een e-mailbericht krijgt toegezonden om de (gratis) aanvraag af te ronden. De eerste VOG-verklaringen hebben we dan ook al deze week mogen ontvangen.

De verklaringen die worden afgegeven gaarne direct doorsturen naar .

Komende weken wordt voor de resterende groep de aanvraagprocedure in gang gezet.
Meer informatie over vastlegging van de VOG volgt later. Lees ook: https://cvvzwervers.nl/vog-verklaring

 

Start trainingen seizoen 2018-2019

Start trainingen 2018-2019
De start van de trainingen zijn in overleg als volgt vastgesteld:

 • Heren-selectie (1 en 2): Zondag 5 augustus
 • Jeugd-selectieteams: JO19-1, JO17-1, JO15-1, JO13-1, JO11-1, JO10-1, JO9-1, MO13-1: Vanaf maandag 13 augustus
 • Recreatieve senioren: Vanaf maandag 13 augustus
 • G-team: Vanaf woensdag 15 augustus
 • Overige jeugdteams en mini's: Vanaf maandag 27 augustus

 

Trainingsdag en tijdstip
Doordat het aantal teams is toegenomen als gevolg van enerzijds nieuwe leden en anderzijds de nieuwe spelvormen van de KNVB (kleinere teams) is het passen en meten in de kleedkamers en op de velden (met trainingen). In totaal zullen zo'n 10 extra teams hun trainingsplek moeten vinden op de velden. Deze groei is fantastisch maar vraagt wel van iedere afdeling wat flexibiliteit. Voor het eerst zullen we veld 4 (gras) gaan belasten door er op te gaan trainen. We zijn in overleg met Sportief Capelle over de veldbelasting van veld 4. Daarnaast zullen sommige trainingen in tijd naar voren worden gehaald en andere zullen wat later kunnen beginnen. 

Klik hier voor het trainingsschema van het seizoen 2018-2019. Let op er kunnen nog wat wijzigingen plaatsvinden ten aanzien van aanvang en duur van de training. De dagen staan echter vast. Volgende week zullen we ook de schema's per dag weer opnemen en spelregels bij afgelastingen van het grasveld.

 

 

 

Zo kan het ook!

Na afloop van het zeer geslaagde SIX-toernooi gingen de deelnemers aan de drank en de BBQ. Maar een kleine groep jonge supporters had ook oog voor de bergen afval en rommel rond de velden. Met een drankje en wat snoep in het vooruitzicht werd er keihard gewerkt. Het resultaat mocht er zijn. Een nagenoeg schoon sportpark. 

Het SIX toernooi verliep uitstekend. Met maar liefst 16 teams werd er voornamelijk vriendschappelijk gevoetbald en zagen we veel oude bekenden voorbij komen. Complimenten aan de organisatie die onder leiding stond van Stephan Schilder en Antoine Schoutens, bijgestaan door Nick van Bussel, Merel Schot en Yuri Grundeler. 

Onze jonge helden aan het werk

opruimen

"Onze" Dennis krijgt Gouden schoen

Met 20 doelpunten is Dennis den Haan de topscorer van de IJssel-Sport regio geworden, de aanvaller van heren-1 kreeg de gouden schoen en een cadeaubon van 100% voetbal uitgereikt tijdens de kampioens-uitzending van IJssel-Sport. We zijn er trots op en feliciteren Dennis met deze mooie prestatie.

image 2018 06 24

dennis

9 jeugdtrainers halen KNVB diploma

"Onze jeugd heeft de toekomst" is de titel van ons jeugdbeleidsplan. Daarom proberen we binnen de financiële mogelijkheden van de club te investeren in onze jeugdtrainers. Elk jaar een beetje meer. De afgelopen maanden hebben 9 jeugdtrainers vanuit CVV Zwervers deelgenomen aan de door de KNVB gegeven cursus Pupillentrainer.
Onze jeugdtrainers moesten op diverse sportcomplexen in het land, waaronder ons eigen sportparks, hun theoretische-, maar vooral praktijkgerichte (huiswerk)opdrachten ten uitvoer brengen. Van voetbalvormen tot complete trainingen. Hiervoor werden veelal voor onze trainers, “vreemde” jeugdspelers ingezet. Dit alles onder toezicht van een KNVB-docent.
Op jl. 15 juni was het dan zover, de laatste test. Na veel tijd en energie gestoken te hebben in de cursus door onze trainers en praktijkbegeleiders kwam het eindresultaat. En dat was uitstekend. Iedereen heeft het diploma gehaald! Een geweldige prestatie.
Wij wensen dan onze jeugdtrainers veel succes bij het overbrengen van het hetgeen ze hebben geleerd aan onze eigen jeugdleden. 

Namens het bestuur,

Ger Jacobs

Aan de cursus namen ook trainers deel van andere verenigingen. Op bijgaande foto missen we 4 van onze eigen mannen. Maar het diploma hebben ze allemaal gehaald.

trainersdip

CVV Zwervers wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • 100voetbal2
 • Logo_de_Terp_nieuw
 • Niessink
 • RIEG logo RGB
 • Van Delft_Infra
 • Van-Steensel-Assurantin-624x241
 • colorconcepts
 • de-hypotheker
 • den-ouden
 • het hooghe water
 • logodaasluis
 • logoeticoll
 • logojupiler
 • yoursite

Couwenhoekseweg 1
2904 XZ Capelle aan den IJssel

Postbus 722
2900 AS Capelle aan den IJssel

Telefoon: 010-4502715 (uitsluitend van maandag t/m donderdag na 18 uur en op zaterdag en zondag)

Email:

Heeft u vragen of suggesties voor onze website?
Mail de webmaster