• cvv zwervers slider10
 • cvv zwervers slider15
 • cvv zwervers 18 1
 • cvv zwervers 18 2
 • cvv zwervers 3
 • cvv zwervers slider12
 • cvv zwervers 5
 • cvv-zwervers-slide4
 • cvv zwervers 10
 • cvv zwervers slider13
 • cvv zwervers slider11
 • cvv zwervers slider7
 • cvv zwervers 5
 • cvv zwervers slider5
 • cvv zwervers 6
 • cvv zwervers 4
 • cvv zwervers slider6
 • cvv zwervers 23 2 3
 • cvv zwervers 7
 • cvv zwervers slider8
 • cvv zwervers 23 2 2
 • cvv zwervers slide6
 • cvv zwervers 23 2 1
 • cvv zwervers 2
 • cvv zwervers 9

Dartbord in de kantine!

Op verzoek van verschillende leden komt er een dartbord in de kantine. Een aantal spelers uit de senioren hebben hier een vurig pleidooi voor gehouden. Inmiddels is er een mooie houten vloer gelegd (dan beschadigen de vallende pijlen niet het linoleum) en hebben een paar spelers uit de heren-selectie geholpen met beitsen (zie foto's). Het dartbord komt te hangen vóór de TV en zal er hangen van maandag t/m vrijdag. In het weekend komt de TV weer te voorschijn.

De dartregels die we aanhouden zijn:

 • Uitsluitend 18 jaar of ouder
 • Eigen set pijlen meenemen (er liggen dus geen pijlen achter de bar)
 • Uitsluitend maandag t/m vrijdag darten en in het weekend in overleg met kantinepersoneel

We hopen dat er vanaf maandag gedart kan worden.

180!

694

dart1

dart2

dart3

Jeugdspelers spelen selectiewedstrijd bij de KNVB

Twee van onze jeugdspelers uit JO11 waren uitgenodigd door de KNVB voor het spelen van een selectiewedstrijd (op 18 februari) in het kader van het Jeugdplan van de KNVB. Quinten Kraaivanger en Luca den Haan zijn door de KNVB aangemerkt als talent en alszodanig uitgenodigd.

Beiden hebben de wedstrijd inmiddels gespeeld. Luca is door de KNVB uitgenodigd voor een volgende selectiewedstrijd (25 maart). Quinten helaas nog niet. Maar dat kan indien hij zich blijft ontwikkelen in de toekomst opnieuw gaan gebeuren.

We zijn trots op het feit dat twee spelers positief zijn opgevallen en wensen Luca succes bij de volgende selectiewedstrijd.

 

Weekendvoetbal uitgangspunt voor CVV Zwervers!

Weekendvoetbal uitgangspunt voor CVV Zwervers!
In de diverse media maar ook steeds meer op de club wordt er met enige regelmaat gesproken over de toekomst van het amateurvoetbal op zondag. Dat is ook niet zo gek want de ene na de andere vereniging stapt over naar de zaterdag en stopt met prestatief voetballen op zondag of stopt helemaal met het voetballen op zondag. Vragen die we als bestuur regelmatig krijgen zijn: Moet Zwervers ook niet naar de zaterdag? Of moeten we niet alvast met een standaard prestatief team beginnen op zaterdag?.
Als bestuur vonden we het tijd om onze visie te geven op dit thema. Voor degene die niet het hele verhaal willen lezen volgt hier de samenvatting: CVV Zwervers gelooft in weekendvoetbal en blijft haar thuiswedstrijden op zondag spelen.

Hierna leggen we uit waarom we dit als uitgangspunt aanhouden. Waarbij we het in de uitleg met name hebben over de standaardteams bij de KNVB. Dus niet zozeer over het recreatieve voetbal. Recreatief voetbal zal bij Zwervers zowel op de zondag als op de zaterdag mogelijk zijn en blijven.

Voetbal op zondag en zaterdag
Nederland kent een klassieke of misschien wel beter gezegd, verouderde indeling van het amateurvoetbal. Er is een senioren competitie op zondag en een senioren competitie op zaterdag. Van de circa 2000 amateur(veld)voetbalverenigingen die er in Nederland zijn, komen in het seizoen 2017/2018 in totaal 2564 standaardteams (1e elftallen senioren) uit in de 5e klasse t/m de 3e divisie van de KNVB. Van deze teams speler er 60% op de zondag en 40% op de zaterdag.

Afbeelding1

De afgelopen jaren is er in sommige regio’s sprake van een verschuiving naar de zaterdag. Met name in West 2 (de regio waar CVV Zwervers speelt) is dit het geval. Dit is op dit moment de enige regio waar meer standaardteams op zaterdag uitkomen dan op zondag.

Over alle amateurteams bekeken (prestatief en recreatief samen) is in de afgelopen vier jaar het aantal mannelijke senioren elftallen in de zondagcompetitie met 10,7 procent gedaald. Terwijl de teams op zaterdag hun omvang met 7,4 procent zagen groeien.
Zo heeft inmiddels 16,2 procent van de 1.046 clubs - die vier jaar geleden alleen nog over zondag-teams beschikte - inmiddels meer elftallen ingeschreven voor de zaterdagcompetitie. Dit laatste heeft Zwervers natuurlijk ook gedaan. Er spelen momenteel 3 recreatieve teams op zaterdag.

Reden voor verschuiving naar de zaterdag
Er worden verschillende redenen gegeven voor de verschuiving van de zondag naar de zaterdag. De meest voorkomende zijn:

 • Jeugd wil liever op zaterdag blijven voetballen (uitgaan/eredivisie kijken etc.);
 • Het vinden van vrijwilligers op beide dagen wordt steeds moeilijker en de kosten voor het runnen van een sportcomplex op twee dagen zijn te hoog;
 • Op zaterdag komen meer toeschouwers kijken.

Alhoewel het bijzonder is dat de verschuiving met name het geval is in de regio West2 (en in mindere mate in West1) gaan we uit van het feit dat de bovengenoemde argumenten in meer of mindere mate waar zijn.

Hoe zit het dan bij CVV Zwervers?
Hierna geven een korte kleuring van hoe de zaken er bij Zwervers voorstaan en welke zaken er in dit kader spelen en leven.

Jeugdspelers die naar de senioren gaan
We zien ook dat er bij CVV Zwervers behoefte is om op zaterdag recreatief senioren voetbal te spelen. Daar hebben we op ingespeeld om een recreatieve seniorentak op te richten. Op dit moment hebben we drie teams op zaterdag en dat aantal kan groeien tot maximaal zes teams. Puur recreatief senioren voetbal.
Ervaring leert dat de jeugdteam-pyramide bij CVV Zwervers eindigt bij twee, maximaal drie JO19 teams waar jaarlijks tussen de vijf en zeven spelers de kwaliteit hebben de sprong naar de heren-selectie te maken. Als deze jongens op niveau willen blijven voetballen dan zullen ze de overstap naar de zondag moeten maken. Alle andere jongens kunnen dus al kiezen uit spelen op zaterdag of spelen op zondag.

Tot op heden hebben wij nog geen jeugdspelers zien vertrekken naar een andere club omdat we op zondag en niet op zaterdag prestatief spelen. En als dat al incidenteel zou zijn voorgekomen is dit geen reden om van beleid te wijzigen.
Belangrijk is wel energie te steken in de verbinding van de zaterdag naar de zondag. Zowel voor de prestatieve teams als de recreatieve tak. Want alleen maar prestatieve teams op zondag is niet wat we willen. Vroegtijdig in gesprek met spelers die naar de senioren gaan, ze mee laten trainen en spelen met de senioren en met ze in discussie gaan over de voorkeurs dag is cruciaal.
Daarnaast is CVV Zwervers als vereniging nog steeds aantrekkelijk voor spelers van buiten de club. Alhoewel de voorkeur uitgaat naar “eigen kweek” hebben de afgelopen jaren ook veel spelers van andere clubs zich gemeld en hebben hun bijdrage geleverd in onze selectieteams.

Prestatief ook op zaterdag
Regelmatig horen we geluiden of meningen dat het starten van een prestatieve tak op zaterdag een goede optie zou zijn. Dan heeft iedereen, zowel de recreatieve als meer prestatiegerichte voetballers, de keuze uit twee smaken. Wij zijn echter van mening dat je dit alleen maar kunt doen als je als club besloten hebt om op termijn uitsluitend op zaterdag prestatief te gaan voetballen.
Op beide dagen prestatief voetbal is in onze ogen een slechte keuze. Domweg om reden van het feit dat je geen keuze maakt. Daardoor zullen er heel veel zaken in de vereniging voer worden voor spanning, discussie en loop je het risico dat je een onprettige tweespalt krijgt in de club. Paar voorbeelden die in dit kader aan de orde komen en voor spanning gaan zorgen:

 • Wie krijgt de beste jeugdspelers? De zaterdag of de zondag? Wie gaat dat bepalen?
 • Verdeling sponsorbudgetten en sponsors die zelf gaan kiezen tussen zaterdag en zondag.
 • Verdeling kosten over de prestatieve teams. Denk aan kleding, trainingskamp, verzorging, trainersstaf. Worden het dubbele kosten of gaan we huidig budget verdelen. En langs welke lat bepalen we wie welk deel krijgt. Welke klasse je speelt? Hoeveel toeschouwers je trekt?
 • Discussie wie op zaterdag op welk tijdstip op het hoofdveld mag spelen?
 • Wie bemant de bestuurskamer op zaterdag en wie op zondag? 

Deze keuze is in onze ogen de slechts die je als club kunt maken. Maak een keuze, zaterdag of zondag maar kies!

Vrijwilligers
Ten aanzien van het vinden van vrijwilligers voor twee wedstrijddagen zien we geen grote problemen. Natuurlijk is het moeilijker vrijwilligers te vinden voor twee wedstrijddagen dan voor slechts een wedstrijddag. Maar de schaarste is niet zo groot dat dit voor Zwervers een argument van betekenis is op dit moment. We hebben gelukkig een hechte en enthousiaste groep vrijwilligers.

Reuring op de Couwenhoek op zaterdag én zondag
Uitgangspunt voor CVV Zwervers is juist dat we vinden dat er op ons prachtige sportcomplex “reuring”, dynamiek en gezelligheid moet zijn op beide wedstrijddagen. Zowel zaterdag als zondag zou er wat te doen moeten zijn op de club. Dus geen overbeladen zaterdag en een lege zondag maar een mooie spreiding over twee dagen. Volgend seizoen komt er een vijfde seniorenteam bij op de zondag en misschien nog wel een zesde. Dan hebben we weer een betere balans in het weekend. Daarnaast gaan we kijken of het haalbaar is om de mini pupillen naar de zondag te brengen en of we weer een voetbalschool op zondag kunnen plaatsen.

Toeschouwers
Het verschil in aantal toeschouwers tussen de zondag en de zaterdag is moeilijk aan te geven en van meerdere factoren afhankelijk, zoals de stand op de ranglijst en de hoeveelheid derby’s. En doordat er in West2 veel zondagclubs zijn verdwenen en nog zullen verdwijnen zal de competitie indeling voor heren-1 en heren-2 op zondag er niet aantrekkelijker op worden. De echte derby’s tegen teams als DCV, Spirit en SVS kunnen om die reden nog even niet plaatsvinden. Want deze teams spelen op zaterdag.
Natuurlijk zullen er op zaterdag wat meer jeugdspelers en ouders blijven hangen omdat je dan alles op één dag hebt. Maar daar tegenover staat dat je sportpark “overbelast” is op zaterdag. De eerste wedstrijden starten om 8:30 uur en de laatste wedstrijden zullen tussen 17 en 18 uur starten.

CVV Zwervers wacht op de KNVB
Voetballen op zaterdag of zondag, het is eigenlijk een discussie die allang achter ons zou moeten liggen en past in ieder geval niet meer in deze tijd. Weekendvoetbal wordt de toekomst en daar geloven we in. Wij geloven in het feit dat de gedateerde scheiding tussen zaterdag en zondag binnen enkele jaren gaat verdwijnen. Zaterdag en zondag voetbal worden samengevoegd tot één competitie. De thuisspelende ploeg bepaalt op welke dag in het weekend wordt gespeeld.
Dit is nu in heel veel landen om ons heen al een feit. In Nederland ook al in eredivisie t/m de tweede divisie en discussie wordt momenteel gevoerd over invoering in de 3e divisie en de hoofdklasse. Het is een kwestie van geduld totdat dit ook voor de andere klassen gaat gelden.
Daarom maken wij niet de overstap naar de zaterdag. Je begint dan in de 4e klasse en hebt dan vervolgens met onze middelen een lange adem nodig om het niveau te bereiken waar we nu spelen. En eigenlijk is de overstap van de zondag naar de zaterdag in die gevallen waar verenigingen er wel in slagen het team bij elkaar te houden soms sprake van een lichte vorm van competitievervalsing. Er zijn vele voorbeelden waar teams op zondag in de eerste of tweede klasse uitkwamen en overstapten naar de zondag en daar “met twee vingers in de neus” twee keer achter elkaar kampioen werden omdat ze in de vierde klasse moeten beginnen. Niet leuk voor de teams die in de betreffende klasse al jaren proberen hoger op te komen.

Weekendvoetbal heeft veel voordelen en lost voor een groot gedeelte ook de verschuiving naar de zaterdag op:

 • Je speelt je thuiswedstrijden op de eigen voorkeurs dag (in ons geval zondag); Bijvoorbeelde zou je de competitiewedstrijd CVV Zwervers-SVS op zondag spelen en SVS-CVV Zwervers op zaterdag; Nu is het onmogelijk dat beide teams elkaar in competitieverband tegenkomen.
 • Doordat competities worden samengevoegd krijg je meer wedstrijden in je eigen regio, minder reistijden en meer publiektrekkende derby’s;
 • Voor die jeugdspelers die de zondag niet prettig vinden wordt het probleem verminderd. Je zult namelijk ook regelmatig op zaterdag spelen (uitwedstrijden) en kun je op zaterdagavond gaan stappen en op zondag voor de buis eredivisie kijken.

Samenvatting
Het kiezen voor de zaterdag of de zondag lijkt een duivels dilemma. Maar is het in onze ogen niet. Voorwaarde is wel dat de KNVB snel het fenomeen weekendvoetbal introduceert. Voor West2 misschien al wat aan de late kant omdat al zoveel clubs zijn overgestapt, maar wij zijn er van overtuigd dat er op enig moment ook weer clubs terug naar de zondag zullen gaan. De drukte en de overbelasting op de zaterdag als wedstrijddag gaat op enig moment bij verenigingen om andere keuzes vragen.

En dat kan dan ook omdat door de introductie van het weekendvoetbal een aantal problemen van het zondagvoetbal wordt verminderd.

Tot die tijd blijf CVV Zwervers gewoon uitsluitend prestatief op zondag!

 

Namens het bestuur en de technische commissie,

Ger Jacobs

P.S. Vragen/opmerkingen van harte welkom! Stuur email: of stel je vraag op de club aan een van de bestuursleden.

 

 

Zwervers verslaat ONA na titanenwedstrijd

In een echt voetbalgevecht behaalde Zwervers een 1-2 overwinning tegen de nummer twee van de ranglijst en verstevigde daarmee de koppositie. Er werd op het scherpst van de snede gestreden door beide ploegen en dat leverde stevige duels op. Zwervers nam de leiding door een uitstekende actie van David Vauthier, die de keeper omspeelde en de bal in het lege doel schoof 0-1. Dat leek de ruststand te worden, maar toen ONA een vrije trap kreeg in de laatste minuut van de eerste helft werd deze vrije trap naast de muur in het doel geschoten buiten bereik van keeper Rik de Vries 1-1.
Na de rust gingen beide teams voor de winst en de duels werden feller zonder dat het ontaardde in een schoppartij. Het leverde over en weer wel de nodige gele kaarten op, waarvan de teller uiteindelijk op 9 kwam verdeeld over beide partijen. Zwervers greep de winst, toen Dennis den Haan in de zestien onderuit gehaald werd en scheidsrechter Angelo van Loenen naar de stip wees.
Dennis den Haan zelf voltrok het vonnis en zette zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. ONA deed er daarna alles aan om de stand gelijk te trekken, maar verder dan een buitenspeldoelpunt kwam het niet, zodat Zwervers er met de overwinning vandoor ging. Luid juichend verliet Zwervers het veld en kon terugzien op een overwinning, die gebaseerd was op inzet en strijd.

Komend weekend wacht het uitduel tegen Concordia uit Delft.

Een paar sfeerfoto´s van de opkomst en de wedstrijd: https://myalbum.com/album/ddMzpJZkZ8YI

Stukje in het Capelse Dagblad:https://capelsdagblad.nl/cvv-zwervers-koploper-knappe-zege-op-ona/

Prachtig wedstrijdverslag op de website van ONA: https://www.vvona.nl/189/13620/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=3

Stukje in het AD: 

David ONA

 

Zondag en 34 jaar geleden topper tegen ONA

Morgen speelt heren-1 de belangrijke topper tegen ONA uit Gouda. ONA staat met 2 punten minder en 1 wedstrijd minder gespeeld op de tweede plaats en jaagt op de koppositie en op de 2e periode. ONA heeft deze competitie thuis nog niet verloren. Bijzonder is dat in 1984 ook een topper tegen ONA werd gespeeld.

De thuiswedstrijd werd toen verloren met 1-2. Eerder dit seizoen wist CVV Zwervers te winnen van ONA thuis met 2-1. 

Bijgaand het artikel krantenartikel uit 1984.

1984

Huisfotograaf krijgt vaste plek

Eerder hebben we bericht gemaakt dat Martien van Grevenbroek regelmatig als fotograaf te zien is langs de "Zwervers-velden". Hij maakt mooie foto's van verschillende teams. Het is maar net wie er speelt. Van de selectieteams, maar zeker ook van recreatieve jongens en meisjesteams en ons G-team.
We hebben Martien een vaste plek gegeven op onze website bij de rubriek "Interessant". Als je op "onze huisfotograaf" klikt kun je eenvoudig naar zijn website gaan en zijn foto's bekijken. Probeer maar eens:https://cvvzwervers.nl/huisfotograaf

Veel plezier.

Gastgezinnen en vrijwilligers voor U13 toernooi gezocht

Het Internationale U13 toernooi komt er weer aan (20 en 21 mei 2018)! En net als voorgaande jaren, is de organisatie ook dit keer weer op zoek naar gastgezinnen en vrijwilligers.


Gastgezinnen
Gastgezinnen krijgen twee, of meer, kinderen van de bezoekende buitenlandse teams een nachtje te gast. We zoeken vooralsnog voor 3 teams gastgezinnen (PSV, Anderlecht en Club Brugge). De meeste kinderen spreken dus Nederlands en ze zijn er allemaal aan gewend om in gastgezinnen te verblijven. Erg gezellig en een groot gebaar naar de club. Het bespaart de club immers hotelkosten.
Wil jij je ook opgeven? Stuur dan even een mailtje naar: en laat daarin je naam, adres, telefoonnummer en hoeveel kinderen er bij je kunnen slapen achter!


Oproep vrijwilligers
Vrijwilligers voor het U13 toernooi gezocht!
Tijdens het Internationale U13 toernooi bezoeken duizenden mensen ons sportpark. Al deze bezoekers genieten van geweldige wedstrijden en de altijd geweldige atmosfeer.
Dit jaar wordt dit geweldige evenement voor de 26e keer geheel door vrijwilligers mogelijk gemaakt. Daar zijn we trots op en het doet de vereniging in alle opzichten goed! We zoeken mensen voor o.a. op het foodcourt, parkeren, steward gedurende het toernooi, teambegeleiders, coördinatie lunch van de teams etc.
Ben jij handig, heb je organisatorisch talent, verstand van horeca, help je graag en ben je een echte teamplayer? Word dan lid van ons geweldige team en meld je aan via:

Geef je op voor trainingsevent Schalke'04

CVV Zwervers wordt zoals jullie misschien al hebben gelezen omgetoverd tot een echte FC Schalke 04-trainingslocatie. Hierbij kunnen jullie, samen met andere voetballers uit de regio, trainen volgens de visie van de Duitse topclub. Bovendien kun je ook een bezoekbrengen aan het prachtige stadion van Schalke'04.
De aanmeldingen voor de Schalke'04 trainingsdagen lopen hard, zorg dat je erbij bent. Dus meld je snel aan via www.schalkeauftournee.nl/aanmelden en verzeker je van je plekje bij deze gave voetbaldagen.

Ben jij er ook bij?

schalke

 

CVV Zwervers wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • 100voetbal2
 • Logo_de_Terp_nieuw
 • Niessink
 • RIEG logo RGB
 • Van Delft_Infra
 • Van-Steensel-Assurantin-624x241
 • colorconcepts
 • de-hypotheker
 • den-ouden
 • het hooghe water
 • logodaasluis
 • logoeticoll
 • logojupiler
 • yoursite

Couwenhoekseweg 1
2904 XZ Capelle aan den IJssel

Postbus 722
2900 AS Capelle aan den IJssel

Telefoon: 010-4502715 (uitsluitend van maandag t/m donderdag na 18 uur en op zaterdag en zondag)

Email:

Heeft u vragen of suggesties voor onze website?
Mail de webmaster