Skip to main content

Een goed begin van MO15-1

Gepubliceerd: maandag 30 januari 2023 | 13:55

De teleurstelling was groot toen de eerste wedstrijd na de winterstop (21 januari) niet door ging vanwege de sneeuw. De meiden van MO15 hadden een paar goede trainingen achter de rug, twee versterkingen in het team en dus klaar voor de 3e fase. Een week later was het dan wel zover met de thuiswedstrijd tegen FC IJsselmonde.  

Op het zonnige maar wel koude sportpark kwamen de meiden goed uit de startblokken. Vooral de eerste 20 minuten was de inzet precies zoals de trainers het graag zien. Strijd werd afgewisseld met prima spel. Na dit goede begin kwam FC IJsselmonde beter in de wedstrijd. Gelukkig had Zwervers met een goed keepende Phileine een slot op de deur. 

Voor de verandering was het geluk een keer aan de zijde van Zwervers want twee schoten van FC IJsselmonde kwamen gelukkig op de paal. Voor de winterstop was er wat moeite met scoren maar de meiden hebben laten zien wel degelijk te beschikken over scorend vermogen. Eerst was het Jacelinn die goed door ging, toen een aanval in schoonheid leek te sterven, en de 1-0 op het scorebord zette. De 2-0 was er een uit het boekje. Deze keer was het Jacelinn die vanuit de spitspositie de hoek in dook en als een ouderwetse rechtsbuiten de bal perfect voor gaf waardoor Loïs, naar binnengekomen vanuit linksbuiten, in één keer afwerkte en de keepster kansloos liet. 

In de tweede helft was het spel iets meer in balans maar Zwervers is nooit echt meer in de problemen gekomen. De meiden bleven als collectief met veel inzet spelen en zoveel mogelijk met druk naar voren. Uit de kluts kwam de terechte 3-0 op het bord en was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Jammer genoeg konden de meiden de enorme ruimte achter de verdediging niet goed genoeg benutten. Dit ondanks de goede spelhervattingen van Sanne (van de MO17) die de geblesseerde Alyssa verving. 

Mooi resultaat voor de 1e wedstrijd na de winterstop; 3 punten, de nul gehouden, geen uitvallers en 2 debutanten die het prima hebben gedaan. Mooie teamprestatie! Zaterdag gaan de meiden opnieuw voor drie punten, dan uit bij DCV.