Skip to main content

Wisselende resultaten in de Beker

Gepubliceerd: maandag 04 september 2023 | 14:06

CVV Zwervers-1 wint met 3-1 van Hillegersberg
Na een wisselvallige voorbereiding waarin onze trainer nog niet één keer gebruik kon maken van enkele spelers door diverse kleine en grote blessures stond zaterdag de eerste bekerwedstrijd op het programma.

Onze mannen begonnen voorspoedig en dit resulteerde vrij snel in wat kansen. De 1-0 viel echter pas in minuut 17 door een doelpunt van Everlon Zimmerman die op aangeven van Giovannilson Santos de score opende.

Ruim acht minuten laten scoorde Marlon Oranje uit een prachtig genomen vrij trap de 2-0.  Assad El Harti schoot nog vóór rust via een penalty de 3-0 binnen.

Op dat moment was het de verwachting dat Zwervers de tweede verder uit zou te lopen. Dit gebeurde helaas niet en het niveau zakte zelfs naar een bedenkelijk niveau. Veel onnodig balverlies, niet zuiver in de passing maar ook zeker niet zuiver in de afronding.
Twintig minuten voor tijd scoorde Hillegersberg de 3-1 en kregen we best nog lastig. In de laatste 10 minuten kregen we weer wat meer controle over de wedstrijd en konden we deze verder uitspelen. Eindstand 3-1.
Hopelijk kunnen de volgende twee bekerwedstrijden gebruikt gaan worden om het team verder klaar te stomen voor de competitiestart.  Want VVGZ is een tegenstander van een ander formaat.

Aanstaande zaterdag speelt heren-1 voor de beker uit tegen Olympia. Aanvang 17:00 uur.

Zwervers-2 verliest met 6-2.
De laatste twee wedstrijden van heren-2 verliepen voorspoedig. Een uitoverwinning bij de Valken van 4-0 en een thuisoverwinning tegen ESTO van 4-1. Dit zou genoeg vertrouwen moeten geven voor de uitwedstrijd tegen vv Nieuwerkerk 2.

De wedstrijd was nog geen 30 seconde onderweg of we stonden met 1-0 achter. Vanaf de linkerkant viel Nieuwerkerk aan en het leek wel of onze gehele rechterkant er niet was. Gelukkig herpakte wij ons en speelde wij ons in de wedstrijd en creëerde we diverse kansen. Dit resulteerde in de 1-1 door Samir Hattit en dat was zeker gezien het wedstrijdbeeld een terechte stand. Maar Nieuwerkerk kwam vrij snel terug in de wedstrijd en scoorde 2-1 en 3-1. Bij deze twee snelle tegengoals speelde het team naïef, werd er teveel met de bal wordt gelopen en werd er onnodig balverlies geleden waardoor de tegenstander snel kon omschakelen en in de counter kon scoren.
We kwamen goed de kleedkamer uit en dit resulteerde in een doelpunt na vijf minuten door Samir Hattit: 3-2. Dat gaf zeker goede hoop op een goed einde, maar helaas ook nu weer, door onnodig balverlies, kon Nieuwerkerk uitlopen naar 6-2.

Zwervers-2 heeft voldoende kwaliteit maar de afspraken die worden gemaakt worden niet altijd nagekomen en er wordt nog niet als team gespeeld. De trainers, maar zeker ook de spelers zullen hier de komende twee bekerwedstrijden hard aan moeten werken willen we klaar zijn voor de competitiestart op 23 september. 

Aanstaande zaterdag speelt heren-2 thuis voor de beker tegen Olympia-2. Aanvang 11:00 uur.