Zwervers-1: En dat is vier (op een rij), Zwervers-2 wint derby tegen SVS!

Gepubliceerd: zondag 10 maart 2024 | 14:05

Zwervers-1 wint ook van IFC!

Zwervers speelde tegen IFC een uitstekende wedstrijd, het stond weer als een huis en er werd weer, net zoals de laatste weken, voor elke bal gestreden.

Zwervers begon energiek en had het beste van het spel. Na ruim een half uur spelen kon de ploeg van onze trainer Rody van Hemert dan eindelijk weer juichen door een geweldig doelpunt van Fouad Musaui. Binnen 3 minuten werd het zelfs 2-0. Na goed doorzetten van Max Hoornweg scoorde Melivai Krolis de 2-0.

Na de rust nam IFC het initiatief, wat een paar kansen opleverde voor de ploeg van Ron Timmers, maar de achterhoede van Zwervers hield stand. Ook Zwervers kreeg kansen. Er werd nog een doelpunt van invaller Marlon Oranje afgekeurd wegens buitenspel. Maar uit de camerabeelden blijkt dat de grensrechter van IFC iets zag wat verder niemand heeft gezien. Foei grens!

Na een behoorlijke aanval van IFC (bal op de paal) kwam in de slotfase een counter van Zwervers, waarin Melivai Krolis alleen voor doelman Jeroen de Veij kwam en de behendige Melivai wist wel raad met deze situatie en omspeelde de keeper van IFC en bracht met zijn tweede doelpunt van de dag de eindstand van 3-0 op het scorebord. De vierde overwinning op rij was een feit. Een prachtig resultaat. Een terechte overwinning van het collectief CVV Zwervers, welke dan ook door iedereen werd gevierd.

Volgende week speelt Zwervers uit bij Streefkerk aanvang 14:30 uur.

De prima leidende arbiter Patrick de Meyer uit Terneuzen gaf geel aan Giovanilson Santos Boaventura en Ferry van Eijken (IFC).

Zwervers: Devin van Opstal; Niels Ambtman, Mike Groeneveld, Jason Postema ©, Sergiano Lion a Kong (Raoul Pinas), Helber Vasconcelos Furtado, Fouad Musaui (Marlon Oranje), Joshua Dos Santos Monteiro Viera (Levron Raphael); Melivai Krolis, Max Hoornweg (Lukas Ungerman), Giovanni Santos Boaventura (Mohamed Belali)

Man of the Match:  Helber Vasconselos Furtado.

Foto: Man of the match én trotse vader met zoon

Zwervers-2 deed goede zaken door van SVS-2, de nummer drie op de ranglijst te winnen. Zwervers begon de wedstrijd prima en creëerde een paar kansen maar wist niet te scoren. Na een half uur zei toeschouwer Hans de Heij dat hij moest gaan en voorspelde dat Zwervers dan wel zou gaan scoren. En precies zo gebeurde. Hans had de deur van zijn auto nog maar amper dichtgegooid en Zwervers maakte de 1-0, door een doelpunt van Desley Swinkels, en was de ban gebroken. Dat was ook gelijk de ruststand.

Na rust maakte SVS snel gelijk door een ongelukkig moment in de verdediging van Zwervers. Toch herpakte onze mannen zich snel en was het opnieuw Desley die de 2-1 op het scorebord zette. Daar waar iedereen zat te wachten op het derde doelpunt van Zwervers scoorde SVS knap de 2-2.
Uit een goede aanval van Zwervers maakte Samir Hattit knap de 3-2 na een goede rush en voorzet van Damiano Raalte. Nog geen 4 minuten later was het Mounir Bennamari die de 4-2  in schoot. Het laatste doelpunt werd op het scorebord gezet door Swendly Albertus. Eindstand 5-2. De zeer bijzondere scheidsrechter floot in de 83e minuut af omdat de doelman van SVS een blessure had. Had natuurlijk niet gemogen maar hij deed het toch. Toen hem werd verteld dat het doelsaldo op enig moment een rol kan spelen in deze competitie zei hij dat iemand hem dat had moeten vertellen want dan had hij anders besloten.....

Volgende week speelt Zwervers-2 uit tegen Overmaas-2. Aanvang: 12:00 uur.

Vandaag in het Algemeen Dagblad: