Skip to main content

Zwervers-1 wint in blessuretijd, Zwervers-2 ondanks gelijkspel steviger aan kop!

Gepubliceerd: zondag 07 april 2024 | 12:31

De winnaar van de wedstrijd tussen ZVV Pelikaan en CVV Zwervers zou wat lucht kunnen krijgen in deze afdeling. Dus het ging echt ergens over.

Het begon als een matte partij, waarin beide ploegen niet veel kansen kregen. Toch was het Zwervers die de rust inging met een 1-0 voorsprong. Het was Lukas Ungerman die in het strafschopgebied goed wegdraaide van zijn tegenstander en de 0-1 binnen wist te schieten.

Na rust gingen er bij Pelikaan veel ballen naar de lange spits Ruben de Raad, die dan ook de 1-1 wist te scoren.

De wedstrijd leek daarna in een gelijkspel te gaan eindigen, maar het was invaller Samir Hattit die in de laatste minuut van de blessuretijd, met een vlammend schot, de doelman van Pelikaan wist te verrassen.

Dit doelpunt werd door alles wat Zwervers was gevierd en kon de ploeg van trainer Rody van Hemert weer twee plaatsen stijgen op de ranglijst. Het biertje voor de staf was na afloop dan ook verdient. Het blijft echter ongemeen spannend hetgeen uit de onderstaande stand wel blijkt.

Volgende week zaterdag staat er opnieuw een "kraker" op het programma. Zwervers speelt om 14:00 uur thuis tegen Rijsoord.

Opstelling CVV Zwerver: Devin van Opstal, Raoul Pinas (Marlon Oranje), Mike Groeneveld, Jason Postema (Roelof Breukhoven), Sergiano Lion a Kong, Helber Vasconcelos Furtado, Levron Raphael, Jorginho Pietersz (Joshua dos Santos Monteiro Vieira), Melivai Krolis, Lukas Ungerman (Max Hoornweg) en Giovanni Santos Boaventura (Samir Hattit)

Zwervers-2 beleefde een bijzondere middag. Op voorhand was de wedstrijd tegen Blijdorp geen makkelijke opgave gelet op het gelijke spel in de thuiswedstrijd. Zwervers begon echter goed en geconcentreerd aan de wedstrijd en kwam na circa 20 minuten spelen op een 1-0 voorsprong na een goede aanval en een mooi doelpunt van Kaj Tjaberings. Maar binnen acht minuten stond het alweer gelijk en voerde Blijdorp de druk op. Dat leidde binnen zeven minuten tot de 2-1 voorsprong voor Blijdorp. Nog geen acht minuten later maakte Damiano Raalte de gelijkmaker en stond het 2-2, waarna Daan Looije binnen 3 minuten Zwervers met een knap schot op een voorsprong bracht. Lang kon Zwervers hier niet van genieten want net voor rust maakte Blijdorp alweer gelijk. Ruststand 3-3.

Na tien minuten in de tweede helft kwam Blijdorp weer op voorsprong en moest Zwervers nog eens aanzetten. Zwervers kreeg verschillende kansen maar mistte net de scherpte om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Totdat de goed invallende Ninos Gouriye uit een vrije trap de 4-4 binnen schoot.
Zwervers voerde de druk op en kreeg verschillende kansen. Maar de grensrechter van Blijdorp zag overal buitenspel en de scheidsrechter nam dat blind over. In de laatste minuut werd Jaell Marengo in het strafschopgebied naar beneden getrokken maar ook dit ontging de scheidsrechter die vervolgens ook nog eens verzuimde zo’n acht minuten extra tijd bij te trekken.
Zwervers speelde eigenlijk een prima wedstrijd maar was teleurgesteld over het resultaat. Met dit gelijke spel zou CKC immers de koppositie overnemen op de ranglijst en had Zwervers het niet meer in eigen hand. Nog geen 15 minuten na de wedstrijd kwam het bericht dat CKC had verloren met 5-4 van Overmaas. Zwervers gaat nu met één punt voorsprong op CKC aan de leiding. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.

Aanstaande zaterdag speelt Zwervers thuis tegen FC IJsselmonde. Aanvang 11:00 uur.