Skip to main content

Zwervers-1 pakt in slotfase een punt, Zwervers-2 wint eenvoudig van FC IJsselmonde

Gepubliceerd: zondag 14 april 2024 | 10:20

Zaterdag 13 april stond de wedstrijd tegen Rijsoord op het programma, net als vorige week tegen Pelikaan weer een wedstijd om de na-competitie te ontlopen.

Zwervers begon niet best aan de wedstrijd, in minuut 2 was het Francesco Messina van Rijsoord, die de 0-1 wist te scoren. De overige minuten van de eerste helft kenmerkte zich door een matig en gezapig schaakspel.

Na de pauze was het niet veel beter, Giovanni Santos Boaventura, bleef in de kleedkamer achter en Marlon Oranje nam zijn plek in op het veld. Maar qua speltype veranderde er weinig. Na een counter van Rijsoord werd het nog erger voor Zwervers, want de meegekomen verdediger Vince van Nes scoorde de 0-2.
In minuut 60 kwamen er drie verse krachten in het veld bij Zwervers, Roelof Breukhoven, Samir Hattit en Foaud Musaui. En in minuut 75 ook nog Niels Ambtman.

De wissels zorgden voor meer dynamiek en aanvallende impulsen. Zeker toen Foaud Musaui van af de rechterkant een schot loste, wat doelman Jesse Verveer totaal verraste: 1-2. Daarna volgde er veel  kansen voor Zwervers en wist Niels Ambtman uit één van die kansen de gelijkmaker te scoren. Zwervers rook zelfs de overwinning nog en kreeg meerdere goede kansen in de slotminuten maar wist het net niet af te maken. 

CVV Zwervers: Devin van Opstal, Raoul Pinas, Mike Groeneveld, Jason Postema (Roelof Breukhoven), Sergiano Lion a Kong (Foaud Musaui), Helber Vasconcelos Furtado (Niels Ambtman), Levron Raphael, Melivai Krolis, Giovanni Santos Boaventura (Marlon Oranje), Max Hoornweg (Samir Hattit), Lukas Ungerman.

Man of the Match: Niels Ambtman

Volgende week weer zo’n belangrijke wedstrijd voor Zwervers, dan worden in Ouderkerk aan den IJssel om 15:00 uur de “degens gekruist” met VV Spirit.

Zwervers-2 deed wat het moest doen. Winnen van hekkensluiter FC IJsselmonde. Zwervers begon voortvarend aan de wedstrijd en stond binnen 15 minuten spelen al met 3-0 voor. Zwervers verslapte niet en zorgde dat er bij rust al 6-0 op het scorebord stond.

In de tweede helft ebte de energie bij Zwervers een beetje weg en werd er in een te laag tempo gespeeld. De eindstand werd uiteindelijk op 7-0 gezet. Een prima resultaat. Nog drie wedstrijden te gaan.

Doelpuntenmakers: Everlon Zimmerman (4x), Jaell Marengo, Noah Schrader, en Benjamin Martina.  

Volgende week speelt Zwervers-2 de uitwedstrijd tegen NOC Kralingen. Aanvang: 12:15 uur.