Skip to main content

Zomerstop!

Gepubliceerd: zondag 07 juli 2024 | 11:22

De vrijwilligersavond was de laatste activiteit van het seizoen. Tijdens de gezellige avond werd nog even teruggekeken op het zeer geslaagde seizoen 2023-2024. Het gestegen aantal spelende leden naar 856, de 62 teams die competitie hebben gespeeld en de kampioenschappen bij de jeugd werden genoemd. Ook dat het G-team kampioen is geworden met goed voetbal en zo langzamerhand specialist is geworden in het vieren van de derde helft.

De succesvolle 30e editie van de U13 CUP, waar de bezoekende clubs het toernooi met tienen en negens beoordeelden kwam voorbij evenals het kampioenschap van Zwervers-2 en de nipte handhaving van ons vlaggenschip.

Natuurlijk mocht de realisatie van het derde kunstgrasveld niet ontbreken in de toespraak. Verder werden de volgende wapenfeiten kort benoemd:

  • 2023-2024 kende een mooi positief financieel resultaat:
  • Succesvolle samenwerking met Sparta jeugdopleiding;
  • Jan Hadders en Ton Grosjean ontvingen een Koninklijke onderscheiding als waardering voor hun clubinzet;
  • Weinig normen en waarden zaken;
  • Verschillende ontmoetingen tegen CP teams van Oranje. Zowel in Zeist als op de Couwenhoek;
  • Geslaagde eerste editie van de Capelle Bokaal;
  • Afscheid van twee clubiconen: Jason Postema bij Zwervers-1 en Jan Sala bij het G-team;
  • Zwervers meer dan voetbal alleen: 4 Bingo-avonden, 6 klaverjasavonden, 2 darttoernooien, een geweldige EK Quizz en een zeer gezellige Hollandse avond.

Als laatste werd de € 12.751 benoemd die Zwervers inmiddels aan het Sophia Kinderziekenhuis heeft gedoneerd.

Als uitdagingen voor 2024-2025 werden de vacatures benoemd (kledingcommissie, kantine en scheidsrechters), de overstap naar een andere contributie-inningssysteem (van NIKKI naar ClubCollect) en de implementatie van het nieuwe kledingplan. Alle leden krijgen aan het begin van het seizoen een nieuw tenue (inclusief kousen). Dat wordt een stevige klus voor de kledingcommissie.

Overlijden Jan Timmer
De toespraak begon echter met het plotselinge overlijden van Kontakt/IJssel en Lekstreek journalist Jan Timmer eerder deze week. Jan werd bedankt voor alles wat hij voor het regiovoetbal en voor Zwervers heeft betekend. Een luid applaus viel hem postuum ten deel.

Na de toespraak zagen alle aanwezigen, in een prima zwervers-oranje setting, Nederland winnen van Turkije. 

Het is nu echt zomerstop. Geniet er van!