Onnodig verlies Zwervers-1

Gepubliceerd: zondag 05 mei 2024 | 8:50

In de eerste helft speelde Zwervers-1 een prima pot voetbal en kreeg veel kansen om met een grote voorsprong de rust in te gaan. Al in de 5e minuut was er een goede aanval die werd afgerond door Joshua Dos Santos. In de resterende eerste helft kreeg Zwervers zeker vier opgelegde kansen om de score op te voeren naar 3 of zelfs 4-0. Maar als je zelf verzuimt om te scoren doet de tegenstander dat wel. Uit het niets maakte EBOH net voor rust de gelijkmaker.

In de tweede helft speelde Zwervers een heel andere wedstrijd. Er werd angstig en slordig gespeeld. In de 57e minuut scoorde EBOH 1-2. Binnen een minuut kreeg Zwervers een strafschop die goed werd ingeschoten door Joshua Dos Santos (2-2).

De wissels die Zwervers in bracht maakten dit keer niet het verschil. De linies kwamen ver uit elkaar te liggen en was EBOH zelfs de bovenliggende partij. Een gelijkspel leek het hoogst haalbare. Maar in de slotfase van de wedstrijd maakte aanvoerder Jason Postema ongelukkig hands in het strafschopgebied, een kans die door de invaller Haris Brzac werd benut. 2-3 was dan ook de eindstand. Het positieve van de middag was de goede eerste helft en het feit dat alle concurrenten ook verloren. Maar het kan nog alle kanten op.
Volgende week zaterdag is Zwervers vrij. In dat weekend spelen Spirit (tegen VVGZ) en Pelikaan (tegen De Alblas) wel en kunnen bij winst Zwervers voorbij streven.
Over twee weken speelt Zwervers de uitwedstrijd in Kinderdijk tegen De Zwerver.

CVV Zwervers: Devin van Opstal, Raoul Pinas, Jason Postema, Mike Groeneveld, Sergiano Lion a Kong; Levron Raphael, Foaud Musaui. Joshua dos Santos Monteiro Vieira; Melivai Krolis, Max Hoornweg en Giovanni Santos Boaventura

Wissels: Niles Ambtman, Marlon Oranje, Lukas Ungerman, Jorginho Pietersz en Samir Hattit, voor Lion a Kong, Musaui, Krolis, Hoornweg en Santos Boaventura.

Man of the Match: Joshua dos Santos Monteiro Vieira

Zwervers-2 speelt volgende week de "kraker" tegen Alexandria'66. Bij winst is het kampioenschap heel erg dichtbij. Aanvang 11:00 uur.

Onze speler van de week, Xavi Fabrie, had het in ieder geval naar zijn zin.