Zwervers blijft in 2e klasse na Houdini act!

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2024 | 13:22

Voorafgaande aan deze wedstrijd zou je twee aanvallende ploegen verwachten. Want Alexandria’66 zou bij winst de derde periode kunnen binnenhalen en daardoor de na-competitie voor promotie naar de eerste klasse kunnen halen.

Voor Zwervers was (zoals elke week), winst nodig om de na-competitie voor degradatie te ontlopen, maar waren dan nog wel afhankelijk van het resultaat van Rijsoord.
Het werd echter een behoudend en tactisch schaakspel.

Alexandria speelde zeer afwachtend en gokte op hun spits Romano Filé, deze werd echter uitstekend in bedwang gehouden door Mike Groeneveld. Zwervers had het betere van het spel, maar kon geen vuist maken en kreeg nauwelijks kansen. De ruststand was 0-0.

Kort na de thee kwam Zwervers goed weg omdat Alexandria de paal raakte. Halverwege de tweede helft werd duidelijk dat vv Spirit ging winnen van De Alblas en dat Rijsoord gelijk stond tegen IFC. Bij die standen zou Zwervers alleen bij winst zich handhaven zonder nacompetitie te spelen. Er werd bij Zwervers nieuwe energie ingebracht door een aantal wissels.

En op het moment dat iedereen dacht dat het seizoen verlengt ging worden met de nacompetitie kwam de bevrijding. In de 89ste wist Helber Vasconcelos Furtado een goede aanval koppend af te ronden. 1-0 dus. Ver in de 10 minuten durende blessuretijd werd het feest compleet toen Everlon Zimmerman het vizier op scherp had staan en de 2-0 wist aan te tekenen. Toen bekend werd dat Rijsoord met 1-2 verloren had van IFC was de Houdini act compleet.

Toch voelt deze bizarre afsluiting als gerechtigheid. Heel vaak zijn wedstrijden deze competitie net de verkeerde kant op gevallen. Dat uitgerekend in de laatste wedstrijd het mee zit is dan geweldig!

Na afloop van de wedstrijd kon er dus worden gefeest en werd er afscheid genomen van Trainers Rody van Hemert en Angelo Limon, die beide volgend seizoen naar vv Nieuwenhoorn zullen vertrekken, beide gedreven trainers werden succes gewenst bij Nieuwenhoorn. Ook werd afscheid genomen van een brok spelers ervaring. Te weten Roelof Breukhoven (5 seizoenen) en aanvoerder Jason Postema (14 seizoenen). Zowel Roelof en Jason blijven wel behouden voor de club. Roelof gaat op een lager niveau voetballen en Jason gaat zich meer op zijn werk en gezin richten.

CVV Zwervers; Devin van Opstal, Raoul Pinas (Jorginho Pietersz), Jason Postema (Roelof Breukhoven), Mike Groeneveld, Sergiano Lion a Kong, Helber Vasconcelos Furtado, Joshua Dos Santos Monteiro Vieira (Samir Hattit), Marlon Oranje; Giovanni Santos Boaventura (Melivai Krolis); Everlon Zimmerman en Max Hoornweg (Niels Ambtman)

Man of the Match (in zijn laatste wedstrijd voor CVV Zwervers): Mike Groeneveld