Skip to main content

MO15-1 kampioen!

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2024 | 10:10

Dat 25 mei een belangrijke dag zou worden was al wekenlang duidelijk. CVV Zwervers kwam, na een misstap van VV Capelle, vier wedstrijden voor het einde aan de leiding in de competitie. Aangezien de rest van de tegenstanders één voor één afhaakten wisten wij dat het kampioenschap in de Capelse derby beslist zou worden. Nadat vorig seizoen SVS kampioen was geworden mocht dit seizoen echt niet die andere club uit Capelle kampioen worden. 

 

Met een leuk weekend achter de rug, waarbij de meiden tijdens een internationaal toernooi de teamspirit hebben verbeterd, was het team klaar voor de finalewedstrijd. 

Met één punt voorsprong begonnen de meiden duidelijk zenuwachtig aan de vroege wedstrijd op sportpark ‘t Slot. De zenuwen zorgen ervoor dat het spel af en toe slordig was en de meiden uit positie gingen lopen. VV Capelle zorgde met veel snelheid op hun rechterflank voor het nodige gevaar maar grote kansen bleven uit. Zelf had Zwervers een aantal 100% kansen maar die wisten de meiden niet te benutten. Gelukkig werd een goal van VV Capelle vanwege buitenspel afgekeurd waardoor we met 0-0 de rust in gingen. 

 

In de tweede helft ging het spel beiden kanten op, waren de grote kansen schaars maar de spanning enorm. De afspraak, om als een eenheid te strijden voor iedere centimeter, werd van de 1e tot de 70e minuut nagekomen. Nadat in de laatste minuut een schot van VV Capelle via de lat over ging blies de prima fluitende scheidsrechter voor het laatst en kon het feest beginnen voor de kersverse kampioen!

 

Vanuit het bestuur waren Patrick van Rijn en Robert Eckmeyer (beiden coordinator jeugdvoetbal) aanwezig om in een bomvolle kleedkamer samen met “het Legioen” (ouders, familie en vrienden) de meiden te feliciteren, toe te spreken en de medailles uit te reiken. 

 

Geen kampioenschap zonder feestje dus op Couwenhoek zijn de spelers, na een speech van de trainers, getrakteerd op patat en een champagnedouche.


Kampioenen!