Skip to main content

Prachtige pot, verdiende winst! Nieuw-Lekkerland - CVV Zwervers 3-4

Gepubliceerd: Monday 21 November 2022 | 11:43

Nieuw Lekkerland - CVV Zwervers was een wedstrijd die van het begin tot het einde spannend was. De wedstrijd golfde op en neer waarbij Zwervers vooral probeerde te voetballen en Nieuw-Lekkerland wat vaker de oppertunistische lange bal hanteerde. Dit was een wedstrijd waar je als toeschouwer, ook zonder de heerlijke rumpunch, warm van werd. En ditmaal trok CVV Zwervers aan het langste eind door in de slotminuten de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Zwervers begon geconcentreerd aan de wedstrijd en kreeg een paar kansjes. Na een half uur spelen schoot Mohamed Belali de bal voorbij keeper Rik de Vries in de lange hoek 0-1. Nog geen vijf minuten later kreeg Nieuw-Lekkerland een penalty voor een (onnodige) overtreding in het strafschopgebied. Je kunt 'm geven maar ook niet. 1-1. De wedstrijd golfde op en neer en net voor rust maakte Nieuw-Lekkerland de 2-1.

Zwervers kwam in een iets andere samenstelling sterk de kleedkamer uit. Binnen vijf minuten stond de 2-2 op het scorebord door een doelpunt van Kelvin Okojie. Lang bleef deze stand niet op het scorebeord staan want Nieuw-Lekkerland maakte na zes minuten alweer de 3-2 door een onachtzaamheid in de Zwervers verdediging.
Maar Zwervers rechtte de rug en maakte binnen twee minuten alweer gelijk door een doelpunt van opnieuw Kelvin Okojie. 3-3.

Met nog negen minuten op het scorebord zette Zwervers nog eens aan en kwamen de mannen van Nieuw-Lekkerland er alleen nog maar uit door het spelen van de lange bal. En zo'n bal kan natuurlijk ook 'n keer goed vallen. Dus opletten geblazen. Ondanks dat Zwervers twee keer eerder in de slotfase van een wedstrijd de deksel op de neus kreeg (Terneuzense Boys uit en DCV thuis) kozen onze mannen zonder schroom de aanval. 
En dat werd in de slotminuten beloond. Een goed opgezette aanval, een assist van Marlon Oranje en een goed doelpunt van O'Neal Maatsen zorgden ervoor dat we de belangrijke drie punten nu wel mee naar huis konden nemen. 3-4! Zwervers stijgt met deze overwinning naar de zesde plek op de ranglijst.

Aanstaande zaterdag speelt Zwervers thuis (15:00 uur) tegen het Zeeuwse SVOD'22 (Sportvereniging Oostkapelle Domburg) dat met drie punten minder op de 11e plaats staat. SVOD won afgelopen zaterdag van De Zwerver met 1-0. 

Gelijkspel Heren-2
Heren-2 speelde een zeer matige wedstrijd tegen het nog puntloze Concordia uit Delft. Zwervers speelde in een veel te laag tempo waardoor de wat meer op leeftijd zijnde mannen van Concordia moeiteloos konden volgen en zelfs op een 0-1 voorsprong kwamen.
Er waren teveel spelers bij Zwervers die het niveau niet haalden met als gevolg dat onze mannen nog blij mochten zijn met het gelijke spel (doelpunt Joep Jacobs). Positief punt was het feit dat Mike Cooijman (JO18-1) het laatste half uur zijn opwachting maakte in heren-2.

Aanstaande zondag speelt Zwervers-2 de uitwedstrijd tegen hekkensluiter DHC uit Delft. Er zal dan een ander strijdplan bedacht moeten worden. Aanvang: 12:15 uur.

Foto onder: Moment uit de wedstrijd Nieuw-Lekkerland - CVV Zwervers. (Foto's van Dick de Jager)