Skip to main content

Haal je spelregelbewijs!

Gepubliceerd: Tuesday 11 October 2022 | 13:32

Goede kennis van de spelregels draagt bij een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB het spelregelbewijs ingevoerd. Voor spelers en speelsters geboren in 1998 tot en met 2005 was het al eerder verplicht om het spelregelbewijs te halen. Dit seizoen zijn de spelers/speelsters geboren in het jaar 2006 aan de beurt. Zij hebben tot hun eerste officiële wedstrijd in het seizoen 2023/'24 de tijd om het spelregelbewijs te halen".

Het spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft ze meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter. Haal je het spelregelbewijs niet op tijd dan mag je niet meer spelen en riskeer je een stevige boete.

De verplichting om het spelregelbewijs te halen is onderdeel van het actieplan 'Tegen geweld, vóór sportiviteit', dat in 2013 door de KNVB is opgesteld.

Voor het behalen van het spelregelbewijs is een speciale website door de KNVB beschikbaar gesteld, namelijk: www.voetbalmasterz.nl.

Mocht je nog vragen hebben stel die dan aan de trainer of coördinator of kijk even bij de veel gestelde vragen verderop in dit bericht.

Inloggen in Voetbalmasterz doe je met je KNVB Account. De gebruikersnaam van dit KNVB-account moet je e-mailadres zijn dat vastligt in de ledenadministratie. Vaak ligt bij jongeren nog het e-mailadres van hun ouders/verzorgers vast in het systeem, maar hebben ze ondertussen een eigen e-mailadres. Het is dus belangrijk dat de ledenadministratie op orde is voor deze groep, voordat ze aan de slag gaan met het spelregelbewijs.