Skip to main content

Debutant JO18-1 in hoofdklasse pakt 1e plaats!

Gepubliceerd: Monday 12 December 2022 | 11:26

Onze O18-1 startte de 2e fase als debutant in de hoofdklasse.

Na een goede start in deze klasse met twee gewonnen wedstrijden werd in de derde wedstrijd de O18-1 even teruggefloten. Op deze “offday” verloren zij met maar liefst 6-2 van SHO.
Gelukkig herpakte het team zich snel door de vierde wedstrijd weer winnend af te sluiten. Echter de vijfde wedstrijd werd nipt met 4-3 verloren. Met name veroorzaakt dooir het feit dat we het laatste kwartier met tien man gespeeld hebben.

Zaterdag 3 december stond de zeer belangrijk wedstrijd tegen Kethel Spaland op het programma, een directe concurrent welke toen op nummer een stond en waarvan dus gewonnen moest worden. De wedstrijd eindigde in een keurige 2-0 overwinning.

Op de laatste speeldag, 10 december, kon er nog van alles gebeuren. De top drie (VEP, Kethel Spaland en onze O18-1) zou het eindklassement gaan bepalen. Wie zou eerste worden? VEP moest winnen of minimaal gelijkspelen (dan zou het op doelsaldo afhangen) tegen Kethel Spaland en wij moesten winnen tegen O.N.A. (de hekkensluiter in de poule). De wedstrijden werden nagenoeg op het zelfde moment gespeeld en er werd tussendoor veel heen en weer gebeld door de verenigingen om de standen uit te wisselen. De spanning zat er goed op. Vaak tegen de ploeg op de laatste plaats, komt onderschatting. In het begin werden wij veel onder druk gezet door O.N.A. en lieten wij hun in het spel komen. Het gevolg was dan ook een achterstand van 1-0. Steeds beter kwamen wij in ons spel en gaven niet op. De strijdlust kwam naar boven. Dit resulteerde in een vrije trap rond de 25 meter van het doel. Mike Cooijman ging achter de bal staan en nam een fantastische vrije trap in de rechter bovenhoek, 1-1. Wij bleven door strijden als team, verplaatste het spel naar hun helft. Een volgende vrije trap was het gevolg van een overtreding, rond de zestien deze keer. Mike ging weer achter de bal staan en een volgende goal was het gevolg van wederom een fantastische vrije trap, 1-2. Naast uitblinker Mike hadden wij nog een uitblinker, onze keeper, Timo Zuidhof. Wat een reddingen maakte hij de eerste en tweede helft. Hij hield ons op de been en in de wedstrijd. De spanning was tot aan de laatste seconde te snijden. O.N.A. raakte zelfs in de laatste seconden de lat nog. Maar de eindstand was gelukkig 1-2, drie punten voor ons. Gelukkig deed Kethel Spaland zijn plicht en versloeg VEP met 5-2. Resultaat was dus dat onze O18-1 op de eerste plek is geëindigd.

De uitblinkers bij deze wedstrijd waren Mike Cooijman en Timo Zuidhof. Het is tevens een grote teamprestatie, niemand uitgezonderd en niemand te kort te doen, want tenslotte is een team altijd sterker als één individu.

Als team heeft de O18-1 een waanzinnige prestatie neergezet, om als debutant direct de 1e plaats te pakken.

Grote klasse mannen!!!

Trainer Patrick van Rijn

Hieronder de eindstand en de twee mooie vrije trappen