Skip to main content

Dynamo Kyiv (Kiev) komt naar de U13 CUP 2023!

Gepubliceerd: Friday 17 February 2023 | 10:55

In minder dan drie weken tijd is het gelukt om de benodigde € 9000 bij elkaar te krijgen om Dynamo Kiev naar de U13 CUP te halen, een internationaal toernooi voor spelers onder de 13 jaar.
Het is hartverwarmend hoe bedrijven en personen hebben gereageerd op dit initiatief.
Met de bijdragen die we hebben mogen ontvangen zijn de komst en het verblijf van Dinamo Kiev in Capelle aan den IJssel tijdens de twee toernooidagen mogelijk gemaakt. Een geweldig succes!

Dynamo Kiev heeft komst bevestigd
De voetbalacademy van Dynamo Kiev, de staf en de spelers van het team zijn erg verheugd dat ze kunnen komen en hebben direct hun komst bevestigd.
We hebben het team aangeboden dat ze in plaats van de twee toernooidagen een hele week kunnen blijven zodat ze zich goed kunnen voorbereiden en in alle rust weer kunnen vertrekken. Ook daar is zeer enthousiast op gereageerd.
Ze komen en dat is prachtig. Voor de verlenging van hun verblijf kunnen we nog wel enige financiële ondersteuning gebruiken.

Inmiddels hebben we contact gehad met Nico de Borst, voorzitter en initiatiefnemer van stichting Breath. Nico heeft aangeboden ons te helpen met de invulling van een programma voor het team. Wij willen rond het toernooi proberen geld in te zamelen voor de bevolking in de Oekraïne. Nico zal ons helpen bij het kiezen van een goed doel. Hier komen we later nog op terug. 

Met dank aan! 
Donaties van bedrijven en particulieren hebben ervoor gezorgd dat binnen drie weken na de start van de actie om het team en staf van Dynamo Kiev naar de U13 CUP te halen het benodigde bedrag van € 9.000 al binnen is.
Hieronder staan de bedrijven die het mogelijk hebben gemaakt dat het team van Dynamo Kiev naar Capelle aan den IJssel komt om daar deel te nemen aan de U13 CUP. Behalve deze bedrijven heeft ook de Businessclub Rotterdam een stevig financieel steentje bijgedragen. 

Bijzonder is verder dat meer dan 25 personen Vriend van het toernooi zijn geworden of een speciale bijdrage hebben overgemaakt specifiek om Dynamo Kiev naar Nederland te halen. Deze donaties leverden meer dan € 1.000 op. En ook dat is een fantastisch resultaat!

Bedrijven die een financiële bijdrage hebben geleverd. Klik op het logo om te zien wat ze te bieden hebben.

Prachtige hulp van het Denk & Doe Mee Fonds
De 29e editie van de U13 CUP kwam erg onder druk te staan vanwege de enorme hoge stijging van de reis- en verblijfkosten voor de deelnemende teams. Omdat we aannemen dat deze kostenstijging eenmalig is hebben we een beroep gedaan op het Denk en Doe Mee Fonds van de Gemeente Capelle aan den IJssel. Daarnaast hebben we in de aanvraag de wens kenbaar gemaakt om het jeugdteam van Dynamo Kiev naar Capelle aan den IJssel te halen en de kosten die daar mee gemoeid zijn.
Het toernooi heeft een mooie uitstraling op de regio en heeft een positieve impact op de jongeren in Capelle aan den IJssel. Na een snelle aanvraagprocedure waarbij alle betrokkenen van het Denk en Doe Mee Fonds en de Gemeente geweldig snel hebben gehandeld hebben we een positieve reactie op onze aanvraag mogen ontvangen. Een eenmalige subsidie die ervoor zorgt dat de toernooibegroting ook voor dit jaar, ondanks de hogere kosten, nagenoeg sluitend is. We gaan ervan uit dat de kosten in het komende jaar weer genormaliseerd zijn.

Het spreekt voor zich dat we het Denk en Doe Mee Fonds heel dankbaar zijn voor de toekenning van de subsidie.

Hoe verder?
We hebben de spelers en staf van Dynamo Kiev inmiddels een verblijf van een week aangeboden. We gaan een mooi programma voor die week maken. Dat doen we samen met de stichting Breath. Daarnaast zullen we met de stichting een mooi donatiedoel kiezen voor rond het toernooi.

Update vanuit de U13-commissie
De verwachting is dat nog in februari de twaalfde en laatste deelnemer aan het toernooi vastgelegd kan worden. Het organisatieteam werkt onverminderd hard aan het programmaboekje, de toernooikrant en de facilitaire zaken rondom het toernooi, zoals de huisvesting en het vervoer van de teams. De werving van vrijwilligers heeft natuurlijk ook een hoge prioriteit.

Het onderstaande team gaat deelnemen aan de U13 CUP op 28 en 29 mei 2023