Skip to main content

Heren-1 en 2 spelen knap gelijk!

Gepubliceerd: Monday 15 May 2023 | 10:41

CVV Zwervers-1 met Luc Inesia in de basis kwam tegen Spartaan'20 geweldig uit de startblokken. Binnen 5 minuten kreeg Zwervers twee geweldige kansen maar wist die helaas niet te benutten.
Zwervers voetbalde met veel strijd en inzet maar wist niet te voorkomen dat Spartaan'20 voor rust op een 1-0 voorsprong kwam. De tweede helft had hetzelfde beeld. Zwervers ook nu met veel energie maar leed ook af en toe slordig balverlies.

Nadat beide ploegen over en weer wat kleine kansjes hadden gehad was het Spartaan'20 die de 2-0 op het scorebord zette. Zwervers gaf niet op en zette, met nog 15 minuten op de klok, nog eens aan. Een van de aanvallen leverde een penalty op die O'Neal Maatsen wist te verzilveren. 2-1. Zwervers bleef druk zetten en kreeg kansen. De beloning viel in de laatste minuten toen Kelvin Okoije de 2-2 binnentikte. Een verdient gelijkspel behaald door een ploeg die zich vast houdt aan de laatste strohalm. En dat is mooi om te zien.  Mooi moment was de invalbeurt van Kaj Tjaberings die een prima debuut beleefde in Zwervers-1.

CVV Zwervers-2 mocht de competitie afsluiten tegen koploper Antibarbari. Het werd een gelijk opgaande vermakelijke pot voetbal. Zwervers speelde een degelijke pot voetbal en vocht om elke meter. Kansen waren er over en weer. Maar het was Zwervers die door een prachtig genomen vrije trap van Alex Naaktgeboren op een 1-0 voorsprong kwam. Nog vóór rust kwam Antibarbari op gelijke hoogte. Beide ploegen kregen over en weer nog kansen maar het bleef uiteindelijk een verdient gelijkspel: 1-1. De wedstrijd had buiten het doelpunt nog twee mooie momenten. Stefan Verhoeven en Jelmar Seip verlieten vroegtijdig onder luid applaus het veld. Beide spelers gaan volgend seizoen een niveau lager spelen. Jelmar op zondag en Stefan op zaterdag. Gelukkig blijven beide spelers Zwervers trouw! (foto onder: Jelmar en Stefan, met gewoon nog prachtige zwarte voetbalschoenen...)

Na afloop werd afscheid genomen van trainer Henri van Zeist. Zwervers-2 speelt volgend jaar op zaterdag. Doordat Henri werkverplichtingen heeft op zaterdag kan hij niet langer meer trainer van het team zijn. Henri is 4 jaar trainer geweest, heeft er een hecht team van gemaakt en ze naar de reserve hoofdklasse gebracht.  Het is erg jammer dat onze wegen gaan scheiden.