Skip to main content

Doneer voor een mobiel leslokaal in de Oekraïne

De stichting Breath

De Stichting Breath is in 1995 opgericht door Diederik van Heemstra en Nico de Borst (foto rechts). Diederik was kinderarts en medisch adviseur en betrokken bij een kinderproject in Gdansk, Polen. Nico liep 52 marathons en 7 stadionlopen in Sparta shirt en liet zijn kilometers sponsoren. 

Samen besloten zij om elkaars kwaliteiten te koppelen en Stichting Breath op te richten. Doel van onze stichting: kwetsbare kinderen, ongeacht religie, huidskleur, afkomst of overtuiging waar ook ter wereld te ondersteunen op weg naar een zelfstandig leven. Opgericht vanuit sportactiviteiten neemt sport in de sponsoractiviteiten van Stichting Breath nog steeds een zeer belangrijke plaats in.  

Stichting Breath opereert in verschillende landen in samenwerking met lokale organisaties. De stichting zorgt voor voorzieningen op het gebied van gezondheid, educatie, veiligheid en geestelijk welzijn. Zo geeft de stichting kinderen in uitzichtloze situaties een kans om alsnog een evenwichtige toekomst op te bouwen.

Het Breath-dorp in de Oekraïne

In de Oekraïne, de regio Kharkiv, op de plaats van een dorpje dat volledig is verwoest en leeggeplunderd door de Russen, is de Stichting Breath een ‘Breath-dorp’ aan het bouwen.

Een dorp dat volledig bestaat uit mobile homes die vooral bedoeld zijn voor huisvesting, maar waar ook een medische post en een leslokaal in ondergebracht zullen worden. Op dit moment is er al geld voor 20 mobile homes.

Onderdeel van dit dorp zou ook een leslokaal moeten zijn waar kinderen weer onderwijs kunnen genieten.

Doneer voor een mobiel leslokaal

Het mobiele leslokaal kost ongeveer € 10.000. We vragen iedereen die dit leest en de financiële mogelijkheden heeft om een donatie te doen, om dit leslokaal mede mogelijk te maken. Stel je voor dat door onze bijdrage dit leslokaal er komt en de kinderen daar weer onderwijs kunnen krijgen.

Doneren kan via de website van de stichting Breath: https://www.breathcareforkids.com/doneren. Onder vermelding van Mobiel Leslokaal.

Je kunt ook de onderstaande QR-code scannen.