Skip to main content

Zwervers-1 laat het liggen, Zwervers-2 dendert door!

Gepubliceerd: Sunday 08 October 2023 | 12:27

Na twee verloren wedstrijden kwam De Alblas op bezoek op sportpark Couwenhoek, het doel voor de ploeg van trainer Rody van Hemert was duidelijk, er moest een keer worden gewonnen.

Met een behoudende 3-5-2 opstelling begon Zwervers aan de wedstrijd. Maar al snel bleek dat dit spelsysteem niet tot kansen ging leiden. De linies sloten niet op elkaar aan waardoor er enorme gaten tussen de linies kwamen en er kwam nauwelijks aanvoer vanuit het middenveld ter ondersteuning van de twee spitsen waardoor deze op een eiland stonden. Zwervers speelde slordig en creëerde helemaal niets in de eerste helft.

De Alblas maakte via een afstandsschot uit het niets de openingstreffer. Zwervers keeper Devin van Opstal, die de zieke Nelson Konings verving, was kansloos bij dit schot.
De ruststand werd 0-2 door een doelpunt van aanvoerder Remco van der Burgh.
Na de rust liep het beter bij Zwervers en werd er weer gevoetbald vanuit een 4-3-3 opstelling. Mohamed Belali kreeg de kans om uit een strafschop de aansluitingstreffer te maken, maar Mo was te nonchalant en schoot zwak in, waardoor de doelman van de Alblas redding kon brengen, ook uit de rebound kon Belali de bal niet in het doel werken.
Het werd na het missen van de strafschop nog erger voor Zwervers, want het was Stefan Bakker die de 0-3 scoorde.
In de 60e minuut kwamen Mike Groeneveld en Giovannilson Santos Zwervers het veld in en werd het overwicht en het gevaar van Zwervers groter. Door een doelpunt van Raoul Pinas kwam Zwervers op 1-3 en het was later in de 2e helft raak voor Everlon Zimmerman 2-3.
In de blessuretijd kreeg Jorginho Pietersz de kans om er een gelijkspel uit te halen, maar de middenvelder miste een 100% vrije kopkans voor open doel.

Aanvoerder Levron Raphaël werd tot "Man of the Match" gekozen. 

Volgende week speelt Zwervers een uitwedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht tegen IFC.
Aanvang: 15:00 uur.

Zwervers-2 speelde een degelijke partij voetbal tegen B.V.C.B. dat ook de eerste twee wedstrijden gewonnen had. Binnen drie minuten kwam Zwervers al op voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar toen B.V.C.B. binnen 1 minuut gelijk maakte was alertheid geboden. Zwervers kreeg kans op kans en had eenvoudig de score kunnen uitbouwen tot misschien wel 4 of 5-1 voor rust. Zwervers ging echter maar met een 2-1 voorsprong de rust in.

Na rust bouwde Zwervers de voorsrpong gestaag uit waarbij B.V.C.B. met vlagen gevaarlijk bleef. Bij een 3-2 stand leek het nog even spannend te worden maar uiteindelijk vielen de doelpunten gemakkelijk en waren sommige aanvallen van een bijzondere schoonheid. Eindstand: 6-2. Doelpuntenmakers waren: Kaj Tjaberings (2x), Jaell Marengo,  Mounir Bennamari, Damiano Raalte en Alper Doger.

Volgende week speelt Zwervers-2 de uitwedstrijd tegen SVS-2. Een echte lokale kraker want beide teams hebben als enige in de poule alle punten gepakt. Aanvang: 12:00 uur.

Foto: Giano Hoogendoorn als speler van de week