Skip to main content

Zwervers-1 met beide benen op de grond, Zwervers-2 wint bij Overmaas

Gepubliceerd: Sunday 17 March 2024 | 22:30

Na vier geweldige overwinningen met goed en energiek spel was de hoop op een vijfde overwinning gevestigd. Een overwinning op hekkensluiter VV Streefkerk zou ons namelijk in een wat veiliger vaarwater brengen.
Wat een mooie zaterdag moest worden werd echter een deceptie. In de eerste 20 minuten had Zwervers veel balbezit tot aan de 16 meter. Maar kansen werden er niet gecreëerd.  Er werd teveel de moeilijke oplossing gezocht met als resultaat dat we weinig effectief waren en nagenoeg geen kansen kregen. Onze tegenstander was scherper aan de wedstrijd begonnen en benutte rond de 30e minuut een kans en scoorde de 1-0. Nog steeds was dit geen signaal voor onze mannen om er een schepje boven op te doen. Het bleef gezapig en mat. De ruststand bleef 1-0. Volverwachting keken we uit naar de tweede helft maar ook hier konden we geen vuist maken en werd er in de 62e minuut zelfs de 2-0 door Streefkerk gemaakt. Een aantal wissels bij Zwervers moesten het verschil gaan brengen.

Rond de 75e minuut werd Max Hoornweg onreglementair onderuit gehaald en kreeg CVV Zwevers een penalty en de speler van Streefkerk een rode kaart. Dit de kans om alles weer open te breken.
In tegenstelling tot wat gebruikelijk is nam Max zelf de strafschop en schoot hem helaas slecht in waardoor de doelman de bal makkelijk kon stoppen.
Ondanks dat Streefkerk met tien man speelde maakte zij de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Een terechte overwinning van Streefkerk. Onze jongens zullen hun wonden moeten likken en volgende week tegen Spartaan’20 uit een ander vaatje moeten tappen. Dromen over een periode kunnen de ijskast in. De degradatiezorgen zijn weer realiteit.

Volgende week speelt Zwervers-1 tegen koploper Spartaan’20. Aanvang 14:00 uur.

Zwervers-2 speelde de uitwedstrijd tegen Overmaas. Thuis werd er gewonnen met 14-2 dus dit was een mogelijkheid om aan het doelsaldo te werken in de race om het kampioenschap.
Het werd echter een lastige wedstrijd want Overmaas bood goed tegenstand. Rond de 5e minuut maakte Daan Looije de 1-0 en leek het een goede start. Echter daarna kreeg Overmaas diverse kansen waar onze keeper (Matthew Vieira) handelend moest optreden en ons in de wedstrijd hield.
Rond de 40e minuut werd er een doelpunt van Overmaas afgekeurd en scoorde Mounir Bennamari kort daarna 2-0. In de tweede helft werd het vanuit CVV Zwervers niet veel beter en speelde we eigenlijk meer tegen onszelf. Het spel bleef onnauwkeurig en met vlagen rommelig.

Overmaas scoorde de 2-1 en werd het zelfs nog even spannend maar gelukkig scoorde wij in het laatste kwartier de “bevrijdende” 3-1 en 4-1 door respectievelijk Samir Hattit en Benjamin Martina.

Volgende week speelt Zwervers-2 thuis tegen Neptunes Schiebroek 3. Aanvang 11:00 uur.