Skip to main content

MO17 en MO15 winnen belangrijke uitwedstrijd!

Gepubliceerd: Monday 05 December 2022 | 12:49

MO17-1 en MO15-1 hebben dit weekend allebei een belangrijke uitwedstrijd gewonnen.

MO17 zegeviert met 2-4 in topper tegen Nieuwerkerk
De meiden van MO17 hebben de groepswinst in fase 2 veilig gesteld door uit met 2-4 directe concurrent vv Nieuwerkerk MO17-1 te verslaan. Zwervers nam het als koploper op tegen achtervolger Nieuwerkerk. Gesteund door veel familie en vrienden lieten de meiden van MO17 vanaf de eerste minuut zien waarom ze boven Nieuwerkerk stonden.

Ze voetbalden met vertrouwen en controleerden de wedstrijd. De 0-1 en 0-2 vielen na mooie uitgespeelde aanvallen en de uitslag had bij rust nog hoger kunnen zijn. In de tweede helft was het spel van Zwervers iets slordiger en maakte Nieuwerkerk 1-2. Gelukkig reageerden de Zwervers meiden sterk en stelde snel orde op zaken: 1-3.
Nieuwerkerk ging vervolgens alles of niets spelen en kwam nog op 2-3. Het leek nog even spannend te worden toen de scheidsrechter maar liefst zeven minuten extra liet doorspelen maar Zwervers verdedigde sterk en knalde zelfs de 2-4 nog binnen. Het gejuich van de meiden en meegereisde aanhang was tot in Capelle te horen!

Op de foto is de 0-2 in de maak.

MO15 wint derby tegen SVS
Zaterdag stond voor de meiden van MO15 een Capelse derby op het programma. De uitwedstrijd bij SVS. In de ijzige kou speelden wij voor het eerst 9 tegen 9 op een kleiner veld.

De eerste minuten zochte onze meiden naar hun ritme en waren zij een beetje onrustig aan de bal. Wel konden zij SVS al snel vastzetten en niet veel later viel de eerste goal. Op rechts waren wij erg sterk waardoor wij voor rust konden uitlopen naar een terechte 0-5.

De tweede helft gingen de meiden niet alleen door met scoren, ook het spel ging steeds beter lopen. De oefeningen op de trainingen wierpen duidelijk zijn vruchten af. Er was rust aan de bal, de coaching was goed en er was vertrouwen om, in de counter van SVS, onze kou lijdende keepster Phileine te betrekken in het spel om zo rustig weer op te kunnen bouwen. Precies zoals wij in de rust hadden besproken.

Met maar liefst 0-8. Een mooi resultaat waar de meiden trots op kunnen zijn. Als trainers hebben wij genoten van de wedstrijd. Dat smaakt naar meer!