Skip to main content

Wordt dit de laatste editie van de U13 CUP?

Gepubliceerd: Tuesday 23 January 2024 | 10:29

Het organisatieteam is hard bezig om een geweldig deelnemersveld samen te stellen voor de 30e editie van de U13 CUP, het grote internationale jeugdtoernooi voor voetballertjes onder de 13 jaar. Deelnemers als Paris Saint Germain, Borussia Dortmund, FC Kopenhagen, KRC Genk, Club Brugge, Wolverhampton Wanderers, Feyenoord, Ajax en AZ hebben al toegezegd om op 19 en 20 mei 2024 van de partij te zijn tijdens deze jubileumeditie.

Noodklok
Helaas moeten we ook de noodklok luiden, omdat de kosten voor reis en verblijf zodanig zijn gestegen dat we, ondanks de hogere subsidie die we van de gemeente hebben gekregen, de trouwe bijdragen van sponsors, donateurs en vrienden van het toernooi, voor het eerste in de historie dreigen af te stevenen op een negatief toernooiresultaat.

Er zijn verder weinig knoppen om aan te draaien. De prijzen van de toegangskaarten voor het toernooi willen we niet verder verhogen, net zo min als de prijzen van de horeca. We hebben verder alle overige kosten goed onder de loep genomen, maar ook daar is niets meer te bezuinigen.

Structureel verlies is geen optie
De 30e editie gaat er zeker komen, maar dat kan ook wel eens de laatste zijn. De reis- en verblijfkosten voor de bezoekende teams zijn in vier jaar tijd met bijna € 20.000 gestegen, waarbij het aantal buitenlandse teams gelijk is gebleven. Gelukkig willen dit jaar drie teams bij gastgezinnen ondergebracht worden, en niet zoals in de voorgaande jaren maar een of twee, anders zouden de kosten nog hoger zijn.

Toernooisponsor als oplossing
De enige oplossing is dat we voor de komende edities van het toernooi een hoofdsponsor vinden die het toernooi omarmt. Die krijgt daar natuurlijk ook wat voor terug. Het wordt de sponsor die op alle uitingen van het toernooi dominant wordt genoemd en die zelfs zijn naam mag verbinden aan het toernooi. Die zoektocht zijn we begonnen, want zo’n hoofdsponsor van het toernooi is in onze ogen de enige oplossing om de toekomst van de U13 CUP te waarborgen.

Als er iemand binnen de vereniging tips of suggesties heeft houden we ons aanbevolen.

Namens het bestuur en de U13 CUP-commissie,

Ger Jacobs
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 06-53547571.

Foto: Zullen we dit soort prachtige plaatjes in de toekomst moeten missen?