Skip to main content

Zwervers-1 verdient gelijkspel, Zwervers-2 drie punten los!

Gepubliceerd: Monday 22 April 2024 | 10:35

Het was zaterdag een wedstrijd vol spanning. Het ging tenslotte ergens om. Bij winst waren beide ploegen goed op weg om de nacompetitie te ontlopen. Zwervers had in de eerste helft verreweg het meeste balbezit en kreeg een paar goede kansen via Max Hoornweg en Helber Vasconcelos Furtado. Helber zag zijn vlammen afstandsschot op de lat terecht komen. Maar het was Spirit dat bijna uit het niets de 1-0 onhoudbaar binnenschoot. Ruststand 1-0.

De tweede helft moest Zwervers dus uit een ander vaatje tappen. Er werd flink gewisseld waardoor er nieuwe energie in het veld kwam. Vijf minuten voor tijd was het, net als vorige week, Niels Ambtman die de 1-1 middels een strak schot op het scorebord zette. Zwervers zette nog eens aan om de volle drie punten binnen te halen.

Maar toen kort voor tijd Helber zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten vervloog de hoop op een beter resultaat. Door het gelijkspel staat Zwervers net veilig. Met nog drie wedstrijden te gaan is het ongemeen spannend. Zwervers, Rijsoord, Pelikaan en Spirit zullen gaan uitmaken wie boven de degradatiestreep gaat eindigen.

27 april is er geen competitie voetbal en 4 mei komt E.B.O.H. naar sportpark Couwenhoek. Dinsdag om 20:30 uur speelt Zwervers thuis een oefenwedstrijd tegen Berkel.

Opstelling CVV Zwervers: Devin van Opstal; Raoul Pinas (Niels Ambtman), Jason Postema, Mike Groeneveld (Roelof Breukhoven), Sergiano Lion a Kong; Helber Vasconcelos Furtado, Levron Raphael, Fouad Musaui (Lukas Ungerman); Melivai Krolis (Everlon Zimmerman),Max Hoornweg, Giovanni Santos Boaventura (Marlon Oranje)

Zwervers-2 dichtbij het kampioenschap
Zwervers-2 heeft een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. De uitwedstrijd tegen NOC Kralingen werd met 6-1 gewonnen. Al ging dat in de eerste helft niet gemakkelijk. NOC Kralingen bood aardig tegenstand waardoor de score met de rust slechts 0-2 was. De tweede helft ging aanzienlijk beter en liep Zwervers uit naar een 6-0 voorsprong. NOC Kralingen kreeg in de slotfase nog een strafschop die Matthew Vieira in eerste instantie knap pakte maar de rebound werd alsnog ingeschoten. Eindstand 1-6. Doelpuntenmaker: Ninos Gouriye (3x), Mounir Bennamari, Jaell Marengo en Kaj Tjaberings.

Omdat mede kampioenskandidaat CKC gelijk speelde tegen Blijdorp staat Zwervers drie punten voor op CKC. Daarnaast heeft Zwervers een aanzienlijk beter doelsaldo dan CKC. Met nog twee wedstrijden te gaan is het kampioenschap binnen handbereik.

Op 11 mei staat de thuiswedstrijd tegen Alexandria'66 op het programma. Uit was het een moeilijke wedstrijd die uiteindelijk met 5-3 werd gewonnen. 

Hieronder de stand:

Onderstaande foto's zijn gemaakt door René Bitter.

Hieronder de stand bij Zwervers-2.